Μετά το Πάσχα έρχεται άρση όλων των μέτρων: Τι αλλάζει μέχρι την Πρωτομαγιά

Άρση μέτρων: Ελευθερία έως την Πρωτομαγιά

Οι στιγμές που και πάλι θα μπορέσουμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα, χωρίς μάσκες αλλά και χωρίς πιστοποιητικά φτάνει όλο και πιο κοντά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε.

Αντίστροφη μέτρηση για την χαλάρωση των μέτρων έχει ξεκινήσει καθώς από 1η Μαΐου έρχονται αλλαγές σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη για την χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, από την 1η Μαΐου έως τις 31/08 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους. Το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Ποια αλλά μέτρα θα έχουν φύγει ως την Πρωτομαγιά

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους ισχύει μέχρι τις 31/5, πλην ορισμένων εξαιρέσεων που μένει να διευκρινιστούν.

Επιπλέον, στα σχολεία, από την 1η Μαΐου καταργούνται και τα self test.

Παράλληλα, έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Η έξοδος των εκδρομέων τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν αυξημένη. Παρά τη σχετική ελευθερία κινήσεων, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνεχίζουν να υφίστανται μέτρα για τον κορονοϊό.

Τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού ισχύουν από τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00.

Αναλυτικά, τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν αποκλειστικά:

• για όσους έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό,

• για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες

• για όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Στην είσοδο των κέντρων διασκέδασης παραμένει υποχρεωτικά ο έλεγχος όπως και η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Στην εστίαση οι κλειστοί χώροι θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με τα πιστοποιητικά που ισχύουν και στη διασκέδαση.

Στους ανοιχτούς χώρους εστίασης θα μπορούν να βρίσκονται όλοι όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή τα πιστοποιητικά τους έχουν λήξει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν αρνητικό rapid ή PCR τεστ 48 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο