Μετακινήσεις εκτός νομού: Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης για τα φετινά Χριστούγεννα

Μετακίνηση εκτός νομού: Δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή στα ισχύοντα μέτρα

Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή στα ισχύοντα μέτρα, αφού η μετακίνηση εκτός νομού θα γίνει κανονικά. Όσον αφορά στο ταξίδι με το αυτοκίνητο δεν θα υπάρξει κάποιος περιορισμός (όπως ισχύει και τώρα) πέρα τον αριθμό των ατόμων που το όριο παραμένει στα 4 άτομα. Έτσι, συγκεκριμένα για τα ταξίδια και τις μετακινήσεις εκτός νομού τα Χριστούγεννα, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στους περιορισμούς.

Καμία αλλαγή στα ισχύοντα μέτρα για τις μετακινήσεις

Αυτή τη στιγμή η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για όλους, έχουν ή δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Civid-19, ενώ με το ΙΧ δεν υπάρχει κανένα μέτρο περιορισμού.

Για πλοία, τρένα, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ ωστόσο ισχύουν (και θα εξακολουθήσουν) τα εξής:

  • Οι εμβολιασμένοι ενήλικες μπορούν να μετακινηθούν με όλα τα μέσα (αεροπλάνο, τρένο, ΚΤΕΛ, πλοίο), με πιστοποιητικό εμβολιασμού -ή πιστοποιητικό νόσησης για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο.
  • Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, άλλαξαν τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι των ανηλίκων με ΚΤΕΛ ή τρένο. Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου ίσχυε ότι τα παιδιά 12-17 ετών θα έπρεπε να έχουν rapid test με το ίδιο κόστος (10 ευρώ), ενώ τα παιδιά 4-12 ετών ταξίδευαν με self test. Από τις 6 Νοεμβρίου, οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, δήλωση αρνητικού self test.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα