Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Δείτε τι θα ισχύσει για τον κωδικό 6 στη διάρκεια του lockdown

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για τον κωδικό 6

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Πριν λίγη ώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε τα μέτρα εξειδίκευσης του lockdown στην Αττική. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού καθώς και στις μετακινήσεις από τον ένα δήμο στον άλλο.

Ενώ αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα απαγορευτούν, ΔΕΝ θα ισχύσει κάτι τέτοιο. Οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για σωματική άσκηση και άθληση, δηλαδή για τον κωδικό 6, θα επιτρέπονται κανονικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς «Όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις για χρήση του sms με κωδικό 6 που αφορά στην ατομική άσκηση. Θέλω να τονίσω ότι αξιολογήθηκε ως μέτρο και τελικά ΔΕΝ απαγορεύονται. Πρώτον διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του και στον έλεγχό του. Και δεύτερον διότι αυτό θα ήταν μια ταξική επιλογή σε βάρος των συμπολιτών μας που ζουν σε πυκνοκατοικημένες ή λιγότερο προνομιούχες περιοχές χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής...».

Πέρα από τις διαδημοτικές μετακινήσεις, δείτε τι θα γίνει με τα ανθοπωλεία του Αγίου Βαλεντίνου

Κανονικά θα ανοίξουν τα ανθοπωλεία το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου κατ’ εξαίρεση, λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Όπως ανέφερε ο κ. Σταμπουλίδης «Μόνο το προσεχές Σαββατοκύριακο (13 και 14 Φεβρουαρίου) τα ανθοπωλεία θα μπορούν να λειτουργήσουν με ωράριο 09:00 με 05:00 και με ραντεβού προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους».

Related posts

Βρέθηκαν κολοβακτηρίδια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού

Συναγερμός: Η επόμενη πανδημία είναι κοντά και είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί από τον ιό της γρίπης

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά