Μετακίνηση από νομό σε νομό: Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

by Antonis Spyropoulos

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Ποιοι δικαιούνται να μετακινηθούν εκτός νομού και σε ποιες περιπτώσεις

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Για ποιες μετακινήσεις θα υπάρξει «κάποια ευελιξία», όπως δήλωσε ο κ. Στέλιος Πέτσας. Η μετακίνηση τα Χριστούγεννα από νομό σε νομό, δεν πρόκειται να επιτραπεί κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Διότι η απαγόρευση για την εν λόγω μετακίνηση πήρε παράταση έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας δήλωσε σήμερα στον ΑΝΤ1 τα εξής: «Μετακίνηση για εξοχικά δεν προβλέπεται. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο με υψηλότερη κινητικότητα το επιδημιολογικό φορτίο».

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποτελεί σχέδιο της κυβέρνησης για ορισμένες μετακινήσεις εκτός νομού για τις οποίες θα υπάρξει κάποια χαλάρωση. Οι εν λόγω μετακινήσεις αφορούν για την επανένωση οικογενειών ή επιστροφή φοιτητών.

 Μετακίνηση από νομό σε νομό: Ευελιξία σε κάποιες περιπτώσεις

Ευελιξία για κάποιες περιπτώσεις μετακίνησης από νομό σε νομό

«Θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών, όπως για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό Νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπούδαζαν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Με βάση τα μέτρα που ισχύουν υπάρχει απαγόρευση για τις υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, από τις οποίες εξαιρούνται οι εξής λόγοι:

  • λόγοι υγείας
  • επαγγελματικοί λόγοι
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα