Μετακίνηση τα Χριστούγεννα: Τι θα γίνει με την μετακίνηση εκτός νομού και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Μετακίνηση τα Χριστούγεννα: Το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την μετακίνηση των πολιτών κατά την περίοδο των γιορτών

Μετακίνηση τα Χριστούγεννα: Την περίοδο των Χριστουγέννων θα υπάρχει απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Επομένως δεν θα πραγματοποιηθεί η εορταστική έξοδος προς τους τόπους καταγωγής και τους χειμερινούς προορισμούς. Παράλληλα σε πλήρη ισχύ θα είναι και η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας. Οι όποιες μετακινήσεις των πολιτών θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με SMS.

Οι Έλληνες πολίτες, όπως όλα δείχνουν, θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο σπίτι τους. Διότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας δεδομένα καθιστούν πολύ πιθανό το απαγορευτικό να πάρει παράταση. Ακόμα και αν η καμπύλη των ημερήσιων κρουσμάτων επιπεδωθεί. Η επιστροφή στην κανονικότητα σε σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση θα γίνει με αυστηρά μέτρα και μεγάλη προσοχή.

Απαγόρευση της μετακίνησης για την περίοδο των Χριστουγέννων

Αυτά τα Χριστούγεννα θα υπάρχει απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews». Επομένως οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν προς τους τόπους καταγωγής και τους χειμερινούς προορισμούς. Σε ισχύ θα βρίσκεται η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και οι όποιες αναγκαίες μετακινήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με SMS.

Όλα θα εξαρτηθούν από την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων της τρίτης εβδομάδας του lockdown. Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει και μια ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού, που θεωρείται ότι ευνοεί τις συνθήκες μετάδοσης του κορονοϊού. Όλα αυτά θα καθορίσουν το αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει ή θα αναστείλει την υλοποίηση του σχεδίου της άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχει καταρτίσει. Να υπενθυμίσουμε ότι η άρση των μέτρων θα είχε ως στόχο την ενεργοποίηση της αγοράς για τα Χριστούγεννα.

Αν το επιτρέψουν τα δεδομένα και δώσουν το πράσινο φως και οι επιστήμονες, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει άρση του lockdown σε τρία στάδια, που θα υλοποιούνται ανά εβδομάδα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει:

  • Την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.
  • Την επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου και των εμπορικών καταστημάτων.
  • Το άνοιγμα της εστίασης.

Θα υπάρξει αξιολόγηση προς το τέλος της εβδομάδας ώστε να καταγραφεί σε ποιο βαθμό το lockdown επηρέασε την εξέλιξη της πανδημίας. Την ίδια στιγμή οι ειδικοί και η κυβέρνηση θα έχουν στα χέρια τους εκείνα τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα τους επιτρέψουν έναν σχέδιο δράσης.

Να επισημανθεί ότι είναι πιθανόν η άρση των περιορισμών, όταν πραγματοποιηθεί, να μην ισχύει για το σύνολο της χώρας, αλλά τις «πράσινες» περιοχές

Related posts

Βρέθηκαν κολοβακτηρίδια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού

Συναγερμός: Η επόμενη πανδημία είναι κοντά και είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί από τον ιό της γρίπης

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά