Μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού: Εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα τα πρώτα 4 θετικά κρούσματα

Μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού: Εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα τα πρώτα 4 θετικά κρούσματα

Μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού: Ήταν θέμα χρόνου να φτάσει η νέα μετάλλαξη από το Ηνωμένο Βασίλειο στη χώρα μας

Μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού: Τα πρώτα τέσσερα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα από τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού. Πρόκειται για τον εντοπισμό του νέου μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού που εντοπίστηκε πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα οι επιστήμονες ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς το νέο στέλεχος φαίνεται να είναι 70% πιο μεταδοτικό.

Εξαιτίας των ταξιδιών για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όλο και περισσότερες χώρες προσβάλλονται από τη νέα μετάλληξη. Θέμα χρόνου ήταν λοιπόν να έρθει και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα τις ημέρες των Χριστουγέννων, έφτασαν στην Ελλάδα έξι ταξιδιώτες από Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι τους βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και μάλιστα οι τέσσερις εξ’ αυτών ήταν θετικοί στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

Τα δείγματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν, εξετάστηκαν για περισσότερες από τρεις μέρες από το Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, όπου και εντοπίστηκε η μετάλλαξη. Και οι τέσσερις ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμένουν σε ξενοδοχείο καραντίνας φρουρούμενοι.

Μετά το πέρας των δέκα ημερών καραντίνας, θα υποβληθούν ξανά σε μοριακό τεστ και θα αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί ή όχι η καραντίνα τους.

Μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού: Εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα τα πρώτα 4 θετικά κρούσματα

Εκτός από την Ελλάδα, εντοπίστηκε και στην Κύπρο η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου προχώρησε τις προηγούμενες μέρες σε εξειδικευμένο έλεγχο δειγμάτων που ελήφθησαν από ταξιδιώτες που ήρθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα στον ιό. Από τα 19 δείγματα που εξετάστηκαν, τα 12 είχαν τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού VOC 202012/01.

Προτεινόμενα