Μετάλλαξη Δέλτα: Χτυπά πολύ τους νέους – Χιλιάδες κρούσματα σε ηλικίες κάτω των 34 ετών

by Τόνια Τζαφέρη

Μετάλλαξη Δέλτα: Χτυπά πολύ τους νέους – Χιλιάδες κρούσματα σε ηλικίες κάτω των 34 ετών

Μετάλλαξη Δέλτα: Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται η χώρα από την μετάλλαξη Δέλτα καθώς χιλιάδες κρούσματα είναι νέοι, παιδιά και βρέφη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega το 75% των κρουσμάτων εντοπίζεται σε ηλικίες κάτω των 34 ετών. Mε τον κύριο όγκο αυτών στις ηλικίες 15 έως 24. Το 70% των στελεχών της «Δέλτα» εντοπίστηκαν σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τις αρχές Ιουλίου σχεδόν 10 χιλιάδες νέοι 18-39 ετών εντοπίστηκαν θετικοί στον ιο. Kαι περισσότερα από 2,5 χιλιάδες παιδιά.

Αν η χαλάρωση των μέτρων συνεχιστεί τότε τον Αύγουστο ο αριθμός των κρουσμάτων θα χτυπήσει κόκκινο. Mε 6000 κρούσματα, όπως αποκάλυψε στο MEGA ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης.

Μετάλλαξη Δέλτα: Χτυπά πολύ τους νέους - Χιλιάδες κρούσματα σε ηλικίες κάτω των 34 ετών

Το ίδιο δείχνουν και τα μαθηματικά μοντέλα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, που προβλέπουν έως και 18.000 κρούσματα. Για να μην βυθιστεί η χώρα σε μια νέα υγειονομικοί κρίση με χιλιάδες νοσηλευόμενους και διασωληνωμένους θα πρέπει όλοι άνω των 50 ετών να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο φόβος της μετάλλαξης οδηγεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να υποβληθούν σε τεστ. Ήδη επιστήμονες στο εξωτερικό αποκαλούν την νέα παραλλαγή ως « τη μετάλλαξη των νέων» , καθώς κατά μέσο όρο 8 στα δέκα κρούσματα αφορούν σε νέους έως 39 ετών.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για την μετάλλαξη ”Δέλτα”

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν