Μετέωρα: Από το σεισμό στην Ελασσόνα αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε κοντά σε σπίτια

Μετέωρα: Από το σεισμό στην Ελασσόνα αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε κοντά σε σπίτια

Μετέωρα: Ανησυχία μετά το νέο σεισμό των 5,9 ρίχτερ στην Ελασσόνα

Μετέωρα: Χθες λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε ένας νέος μεγάλος σεισμός στην Ελασσόνα. Πρόκειται για σεισμική δόνηση 5,9 ρίχτερ με εστιακό βάθος 4,8 χιλιόμετρα και τοποθετείται στα 12 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Από το σεισμό αποκολλήθηκε βράχος στην περιοχή των Μετέωρων, ο οποίος έπεσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή με σπίτια. Έπεσε σε κοντινή απόσταση από σπίτια και από το Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tameteora.gr, ο βράχος που αποκολλήθηκε ήταν στην περιοχή της Αϊάς ενώ ευτυχώς από την πτώση δεν κινδύνευσε ούτε και τραυματίστηκε κανείς.

Μετέωρα: Από το σεισμό στην Ελασσόνα αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε κοντά σε σπίτια

Μετέωρα: Από το σεισμό στην Ελασσόνα αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε κοντά σε σπίτια

Πέρα από την πτώση βράχου στην περιοχή των Μετέωρων, ο Ευθύμης Λέκκας λέει ότι ο χθεσινός σεισμός δεν ήταν μετασεισμός

Ανησυχία προκαλούν τα λεγόμενα του καθηγητού Ευθύμη Λέκκα που ανέφερε ότι ο νέος μεγάλος χθεσινός σεισμός των 5,9 ρίχτερ δεν ήταν μετασεισμός. Ο χθεσινός σεισμός προήλθε από την ενεργοποίηση του βορειοδυτικού κλάδου του ρήγματος.

Έτσι, ανέφερε ότι όλα ξεκινούν από την αρχή όσον αφορά τους νέους μετασεισμούς που αναμένονται στην περιοχή. Δεν είναι καθόλου απίθανο να χτυπήσει νέος μετασεισμός του ίδιου μεγάθους την περιοχή.

Ακόμα ο κ. Σκορδίλης, καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ, είπε ότι δεν πρόκειται για τυπικό μετασεισμό εάν δεν έχει μία μονάδα διαφορά με τον κύριο σεισμό.

Πάντως μετά το χθεσινό σεισμό των 5,9 ρίχτερ υπάρχουν διαρκώς νέοι μετασεισμοί. Ο μεγαλύτερος από αυτούς ήταν λίγο μετά τον μεγάλο σεισμό. Πρόκειται για μετασεισμό 5,1 ρίχτερ με εστιακό βάθος 9,2 χιλιόμετρα στα 21 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Μετέωρα: Από το σεισμό στην Ελασσόνα αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε κοντά σε σπίτια

Το έχουν μέσα τους: Όσοι άντρες είναι αυτό το ζώδιο μπορούν να σε απατήσουν και να μην πάρεις χαμπάρι

Περήφανος για την καταγωγή του: Από εκεί κατάγεται ο Γιώργος Μαζωνάκης και λίγοι το ξέρουν

Στέφανος Παπαδόπουλος: Πατούσε… like μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου στον Γιώργο Μαζωνάκη

“Είμαι ο Γιώργος Μαζωνάκης” Με την ρόμπα ο Μαζώ στην πρεμιέρα του – Πώς αντέδρασε ο κόσμος μετά τις καταγγελίες

Ήταν όλοι εκεί: Κοσμοσυρροή για τον Γιώργο Μαζωνάκη στην πρεμιέρα του – Η ατάκα που είπε και έδειξε τα πάντα

Προτεινόμενα