Μέτρα για τα Χριστούγεννα: Κωδικός 6 για ρεβεγιόν μέχρι τις 22:00 το βράδυ και χωρίς κάλαντα – Δείτε αναλυτικά τα μέτρα

Μέτρα για τα Χριστούγεννα: Δείτε αναλυτικά τα αυστηρά μέτρα που θα ισχύσουν στη διάρκεια των Χριστουγέννων

Μέτρα για τα Χριστούγεννα: Εντατικές είναι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες ότι αυτά τα Χριστούγεννα είναι αλλιώτικα. Πράγματι είναι αλλιώτικα και ως διαφορετικά από τις άλλες χρονιές πρέπει να τα γιορτάσουμε, μιας και φέτος έχουμε μία πανδημία.

Χθες ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε το πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύσουν στις γιορτές και τόνισε ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα. Για παράδειγμα φέτος ούτε τα παιδιά δε θα ευχαριστηθούν τα Χριστούγεννα, καθώς απαγορεύονται τα κάλαντα. Όσο για το ρεβεγιόν αυτό προτείνεται να γίνεις τις μεσημεριανές ώρες με την αποστολή του κωδικού μετακίνησης 6 στο 13033. Τον ίδιο κωδικό θα πρέπει να στείλει κάθε πολίτης, επιστρέφοντας επίσης από το ρεβεγιόν στο σπίτι του. Ακόμα, θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά η απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς μετά τις 22:00 όποιο όχημα κυκλοφορεί στο δρόμο, θα υπόκειται σε έλεγχο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά «Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα έξαρση μετά τις γιορτές. Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν, ούτε θα πάμε σε μεγάλες παρέες. Γύρω από γιορτινό τραπέζι επιτρέπονται 2 οικογένειες, μέχρι 9 άτομα. Οι ίδιες οικογένειες, για να διατηρηθεί ο περιορισμένος κύκλος μας».

Επίσης πρόσθεσε «Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού. Και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί».

Δείτε εντωμεταξύ τα υπόλοιπα μέτρα που θα είναι σε ισχύ μετά το πέρας των Χριστουγέννων, έως τις 7 Ιανουαρίου

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 7 Ιανουαρίου, κλειστά παραμένουν τα σχολεία, τα δικαστήρια, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία, τα χιονοδρομικά κέντρα και η εστίαση.

Επίσης απαγορεύονται οι μετακινήσεις με εξαίρεση για λόγους υγείας, επαγγελματικούς λόγους, για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία ή επανένωση οικογενειών.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο