Μέτρα για ταξιδιώτες: Τα πιο σημαντικά μέτρα για να ταξιδέψει κάποιος εν μέσω πανδημίας

by Αντώνης Βαλμάς

Μέτρα για ταξιδιώτες: Ποια μέτρα είναι τα πιο βασικά για τους ταξιδιώτες

Μέτρα για ταξιδιώτες: Σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Travelport μας αποκαλύπτει ποια είναι τα πιο σημαντικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι ταξιδιώτες εν μέσω πανδημίας. Μέτρα που είναι χρήσιμα για όσους αποφασίσουν να ταξιδέψουν!

Οι ταξιδιώτες φαίνεται να δίνουν μεγάλη έμφαση στο πόσο εμπιστεύονται ένα αεροδρόμιο και μία αεροπορική εταιρεία προκειμένου για να γίνουν οι επιλογές τους για τα επόμενα ταξίδια τους με αεροπλάνο εν μέσω πανδημίας με τον κορονοϊό.

Ποια μέτρα παίζουν ρόλο για να κάνει ο ταξιδιώτης κράτηση

Είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει επηρεάσει τις μετακινήσεις. Οι ταξιδιώτες έχουν ανάγκη επιπλέον συμβουλές για ποια μέτρα προστασίας θα τους προστατέψουν από τον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο. Απαιτούν όλο και περισσότερη ασφάλεια στα ταξίδια τους. Αυτό μας δείχνει πως κάποια πράγματα έχουν περισσότερη βαρύτητα από άλλα προκειμένου να κάνουν κράτηση σε μια αεροπορική εταιρεία.

1. Το 68% θεώρησε ότι η κοινωνική απόσταση αποτελεί βασικό μέτρο για να εφαρμοστεί στο αεροδρόμιο
2. Το 69% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι η απολύμανση των χεριών στα σημεία αποσκευών είναι «πολύ σημαντική».
3. Το 71% είπε ότι ένα βελτιωμένο πρόγραμμα καθαρισμού κατά τη διάρκεια και μεταξύ των πτήσεων είναι ένας «πολύ σημαντικός» παράγοντας που θα τους επηρέαζε να κάνουν κράτηση πτήσης.
4. Το 66% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι οι έλεγχοι θερμοκρασίας είναι «πολύ σημαντικοί», τόσο στην είσοδο του αεροδρομίου όσο και πριν από την επιβίβαση.
5. Το 66% είπε επίσης ότι η κοινωνική απόσταση είναι «πολύ σημαντική» στο αεροπλάνο.
6. Το 64% είπε ότι τα πλήρως ευέλικτα / επιστρεπτέα εισιτήρια είναι μια «πολύ σημαντική» εκτίμηση.
Οι ταξιδιώτες φαίνεται να προτιμούν όλο και περισσότερα μέτρα καθαρισμού και υγιεινής, στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή τους.

Μέτρα για ταξιδιώτες: Οι πιο σημαντικές οδηγίες

Εγρήγορση από τις αεροπορικές εταιρείες για τη λήψη μέτρων για να προσελκύσουν ταξιδιώτες

Οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο έχουν λάβει όλο και περισσότερα μέτρα ασφαλείας. Η λήψη μέτρων προστασίας θα τους βοηθήσει στο να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσουν επιπλέον ασφάλεια για την υγεία τους.

Στο σύνολο τους, περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες δήλωσαν ότι θα σκεφτούν το ενδεχόμενο κράτησης πτήσης εάν είναι σίγουροι εκ των προτέρων για την αεροπορική εταιρία. Πιο συγκεκριμένα, ότι έχουν εφαρμοστεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από την αεροπορική εταιρεία και το αεροδρόμιο. Ειδικότερα πρόκειται για τη συχνή απολύμανση επιφανειών αφής, την εγκατάσταση πλεξιγκλάς σε μετρητές, υποχρεωτικές μάσκες για υπαλλήλους και επιβάτες.

Μέτρα για ταξιδιώτες: Ποιες τάσεις επικρατούν στα ταξίδια εν μέσω πανδημίας

Σύμφωνα με τις αναζητήσεις, η Google δίνει έμφαση σε τρεις τάσεις στον χώρο των ταξιδιών, δέκα μήνες αφού ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού.

Οι ταξιδιώτες αναζητούν στη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης θέματα που έχουν να κάνουν σχέση με τα ταξίδια. Αυτά τα θέματα δημιουργούν τις τάσεις εν μέσω κορονοϊού για αυτούς που ταξιδεύουν και τους προορισμούς. Σε αυτές τις τάσεις έκανε λόγο η επικεφαλής αναζήτησης ταξιδιού της Google σε Ασία-Ειρηνικό, στην εκδήλωση WebinTravel Travel Zero.0, ενώ αυτό το τονίζει το γεγονός πως ως δημοφιλέστερη ερώτηση για το καλοκαίρι στη Google ήταν το “πού μπορώ να ταξιδέψω τώρα”.

Τρεις βασικές τάσεις στα ταξίδια

1. Η αβεβαιότητα. Τον Ιούλιο το 84% των αναζητήσεων είχαν να κάνουν σχέση με πληροφορίες για το κλείσιμο των συνόρων, τις απαγορεύσεις ταξιδιού και τις μέτρα που έχει λάβει κάθε χώρα για να επιτρέψει την είσοδο σε ταξιδιώτες.

2. Υγεία & ασφάλεια. Έρευνα της Google σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού τον Αύγουστο έδειξε ότι η πιθανότητα μόλυνσης από τον κορονοϊό ήταν ο μεγαλύτερος προβληματισμός των ταξιδιωτών και φαινόταν σε ό,τι κι αν αναζητούσαν.

3. Εγχώρια ζήτηση ταξιδιών. Οι ταξιδιώτες έχουν τη προτίμηση να πάνε σε προορισμούς που βρίσκονται στη χώρα τους. Δίπλα στον τόπο κατοικίας τους και συνήθως τους προορισμούς που δεν είναι δημοφιλή και κατ’ επέκταση δεν θα έχουν συνωστισμό.

Η έρευνα της Google τον Αύγουστο έδειξε ότι οι ιδιωτικές κατοικίες ήταν πολύ πιο δημοφιλές στις αναζητήσεις από ό,τι τα ξενοδοχεία – και αυτό σε παγκόσμια κλίμακα. Πιο συγκεκριμένα οι ταξιδιώτες θα προτιμήσουν την ενοικίαση ιδιωτικού καταλύματος. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να κρατηθεί η κοινωνική απόσταση και να μπορούν να μαγειρέψουν το δικό τους φαγητό.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα