Μέτρα στην εστίαση: Η εστίαση ενισχύεται με 20 εκατ. ευρώ λόγω κορονοϊού

by i-diakopes.gr

Μέτρα στην εστίαση: Έκτακτη ενίσχυση του εμπορίου και της εστίασης για την επιβίωσή τους

Μέτρα στην εστίαση: Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη. Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ). Κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, διαμορφώνοντας το συνολικό προϋπολογισμό της στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη δράση αυτή θα χρηματοδοτηθούν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών εστίασης. Καθώς και υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Μέτρα στην εστίαση: Στήριξη ύψους 20 εκατ. ευρώ για την εστίαση

480 επιχειρήσεις θα βοηθηθούν από τα νέα μέτρα για την προστασία του εμπορίου και της εστίασης

Η συγκεκριμένη αύξηση αποφασίστηκε με γνώμονα τις ιδιαίτερα σημαντικές συνέπειες που έχουν υποστεί όλοι οι κλάδοι από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ακόμα, αρκετές προτάσεις, που είχαν συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, δεν είχαν κατορθώσει να ενταχθούν στο πλαίσιο του αρχικού προϋπολογισμού.

Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια στη συγκεκριμένη δράση ανέρχονται έως σήμερα σε 1.511, συνολικού προϋπολογισμού 61.115.862 ευρώ.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Με πληροφορίες από tourismtoday.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα