Μέτρα τα Χριστούγεννα: Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού – Τι θα παραμείνει κλειστό

Μέτρα τα Χριστούγεννα: Μόλις ανακοινώθηκαν τα μέτρα που θα ισχύσουν στις γιορτές – Τι θα παραμείνει κλειστό

Μέτρα τα Χριστούγεννα: Πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύσουν στις γιορτές. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, κλειστά θα παραμείνουν έως τις 7 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, ο αθλητισμός και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Επιπρόσθετα, ισχύει κανονικά η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Όσο για όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, θα πρέπει να έχουν κάνει αρνητικό τεστ κορονοϊού τουλάχιστον 72 ώρες πριν την πτήση τους και να μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών.

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών, των κομμωτηρίων και του λαινεμπορίου θα γίνουν ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα.

Μέτρα τα Χριστούγεννα: Αναλυτικά τι θα παραμείνει κλειστό και τι ανοιχτό

Εκτός των μέτρων που θα ισχύουν τα Χριστούγεννα, υπενθυμίζεται ότι τα εποχικά καταστήματα είναι ανοιχτά

Ρολά ανέβασαν σήμερα 110 συνολικά καταστήματα με εποχικά είδη στη χώρα. Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά από τις 7.00 το πρωί έως τις 20.30 το βράδυ έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021. Για να πάτε, θα πρέπει να αποστείλετε SMS στο 13033 με τον κωδικό μετακίνησης 2.

Στο εσωτερικό των καταστημάτων, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους πελάτες. Ενώ, επιτρέπονται 4 άτομα ανά 100 τ.μ και 1 ακόμα άτομο ανά 15 τ.μ. Θα πρέπει ακόμα να τηρείται αυστηρά η απόσταση των 2 μέτρων, ενώ θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του ανελκυστήρα. Σε περίπτωση που υπάρχει κυλιόμενη σκάλα, η χρήση της θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους και για χρήση τροφοδοσίας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα