Μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας: Πού και πώς επιστρέφει μόλις φτάσουμε το όριο των 10.000 κρουσμάτων

Ο αριθμός των διασωληνωμένων καθορίζει και τα νέα μέτρα

Οι προβλέψεις είναι ανησυχητικές με πολλούς ειδικούς να κάνουν λόγο για 10.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες, αφού έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 7.000 και συνεχίζουν να αυξάνονται σημαντικά. Αν οι διασωληνωμένοι ξεπεράσουν τους 600 τότε σίγουρα τα μέτρα απαγόρευσης δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Παρόλο που η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι δεν κοιτάει τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά τη θετικότητα, αν ξεπεράσουμε και το όριο των 10.000, τότε είναι βέβαιο ότι μετά από λίγες μέρες θα εκτοξευθεί και ο αριθμός των διασωληνωμένων. Το καμπανάκι συναγερμού θα σημάνει όταν φτάσουμε τους 600 πριν καλά καλά μπει ο χειμώνας.

Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τότε τα περιθώρια στενεύουν. Η κυβέρνηση θα πρέπει να βγάλει από τη φαρέτρα της τα όπλα που έχει και το πρώτο θα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα νέα μέτρα που συζητούν οι ειδικοί για την κατάσταση της πανδημίας

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η μεγαλύτερη ζημιά συμβαίνει τις βραδινές ώρες στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης. Η πρώτη λύση λοιπόν θα είναι να πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές από τη 01:00 έως και τις 07:00.

Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι αν θα αφορά μόνο στους ανεμβολίαστους ή και στους εμβολιασμένους.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να δοθεί το λάθος μήνυμα σε όσους έκαναν το καθήκον τους γι’ αυτό και προσπαθεί να το αποφύγει. Ο κλοιός όμως σφίγγει και τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν οπότε οι όποιες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν άμεσα.

Το επόμενο δεκαήμερο είναι πολύ κρίσιμο καθώς τα μέτρα που θα παρθούν πρέπει να προλάβουν να λειτουργήσουν ώστε η αγορά να παραμείνει ανοιχτή τα Χριστούγεννα…

Related posts

Πώς να ενεργοποıήσετε στο κıνητό την εφαρμογή για εıδοποίηση πρıν τον σεıσμό

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες