Μετρό: Κλείνει ο σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 11:00 – Δείτε γιατί

Μετρό: Η σταθμός «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνει κλειστός λόγω προγραμματισμένου συλαλλητηρίου

Μετρό: Κλειστός θα παραμείνει από τις 11 το πρωί μέχρι νεωτέρας ο σταθμός «Πανεπιστήμιο». Το κλείσιμο του σταθμού γίνεται με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς στη 13:00 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Οι συρμοί θα διέρχονται από το σταθμό «Πανεπιστήμιο» χωρίς να σταματούν.

Στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμμετέχει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) που ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τα πανεπιστήμια.

Μετρό: Κλειστός ο σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 11

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το λόγο που γίνεται το συλλαλητήριο – Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»

Στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει «Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου άνοιξε τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως κι αυτά της Πρωτοβάθμιας. Χωρίς δηλαδή να ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών. Αφού έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών. Αφού επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του Ν. 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει. Καθώς και των εκπαιδευτικών σε προσεχές νομοσχέδιο, για άλλη μια φορά. Εργαλειοποιεί την πανδημία επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων (νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στα Α.Ε.Ι., πανεπιστημιακή αστυνομία, κλείσιμο σχολών κ.ά.). Και με επιμονή στην απουσία οποιουδήποτε διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν