Μετρό Θεσσαλονίκης: Θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2023 – Ανάσα για χιλιάδες Θεσσαλονικείς

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αναλυτικά τι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας και αναμονής, επιτέλους υπάρχει φως στο τούνελ για τους Θεσσαλονικείς. Στις αρχές του 2023 φαίνεται πως θα παραδοθεί οριστικά το μετρό. Το οποίο θα λύσει τα χέρια στους κατοίκους της πόλης.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης ανέφερε ότι τα έργα συνεχίζονται κανονικά. Με μία μιρκή καθυστέρηση ωστόσο, λόγω κορονοϊού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό το 2023, ότι είχαμε δεσμευτεί εξαρχής. Η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα ολοκληρωμένο Μετρό, ένα Μετρό που της αξίζει από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη και 6 μήνες μετά θα μπει και η Καλαμαριά».

Επίπρόσθετα, υπήρξε αναφορά και στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη – Νέα Μουδανιά. Όπως είπε ο κ. Καραγιάννης, «Ήταν από τις πρώτες μας προτεραιότητες. Ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Και μέσα στο επόμενο 18μηνο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Και εγώ Θεσσαλονικιός είμαι και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα ληφθούν όλες οι πρόνοιες και οι παρεμβάσεις μας ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι Θεσσαλονικείς αυτό το καλοκαίρι».

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το μετρό θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2023

Πέρα από το μετρό, αναφορά υπήρξε και στο δρόμο Θεσσαλονίκη – Πολύγυρου και στις συνδέσεις του 6ου προβλήτα

Σχετικά με την οδική ασφάλεια στο δρόμο Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος, αναφέρθηκε ότι προχωράει κανονικά. Καθώς υπάρχει προκήρυξη και εργολάβος.

Τέλος, για τις συνδέσεις του 6ου προβλήτα, οδική και σιδηροδρομική, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα πέσουν οι υπογραφές. «Επίσης, μέσα στο επόμενο 6μηνο θα βγει και ο διαγωνισμός για τη σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν