Μια μάτια στο μέλλον: Έρχονται ιπτάμενα ταξί στην Ελλάδα – Επανάσταση στις μεταφορές

by Τόνια Τζαφέρη
Μια μάτια στο μέλλον: Έρχονται ιπτάμενα ταξί στην Ελλάδα – Επανάσταση στις μεταφορές

Ιπτάμενα ταξί: Έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του

Φαίνεται τελικά πως ότι βλέπαμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, δεν θα αργήσει και τόσο πολύ να γίνει πραγματικότητα.

Μια μάτια στο μέλλον: Έρχονται ιπτάμενα ταξί στην Ελλάδα – Επανάσταση στις μεταφορές

Στη Θεσσαλονίκη έγινε τη Δευτέρα (29/08) η παρουσίαση του πρώτου παγκοσμίως αστικού αεροδρομίου για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα ιπτάμενα αυτά ταξί και στην Ελλάδα.

Tο αεροδρόμιο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Coventry. Εκπρόσωποί του βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να εξηγήσουν σε συναδέλφους τους πώς λειτουργεί το καινοτόμο έργο.

Τα drones αναλαμβάνουν μεταφορές ιατρικού υλικού σε απομονωμένες περιοχές, παραδόσεις δεμάτων ενώ εξυπηρετούν και ανάγκες ασφάλειας σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές. Το αεροδρόμιο μάλιστα μπορεί να είναι προπομπός και άλλων καινοτομιών όπως τα ιπτάμενα ταξί.

Περισσότερα για τα ιπτάμενα ταξί

Όλα αυτά παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση με θέμα την καινοτομία στις μεταφορές κατά την περίοδο της πανδημίας που πραγματοποίησε στο OK! thess η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ.

Πολύ πιο αποτελεσματικά ανταποκρίθηκαν ωστόσο εταιρείες και φορείς στη μεταφορά αγαθών στην Ελλάδα. Οι απαιτήσεις και εκεί ήταν πολλές καθώς αυξήθηκε κατακόρυφα το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι παρατηρήσεις αυτές προέκυψαν από τη χαρτογράφηση των καινοτομιών στις μεταφορές που έγινε στο πλαίσιο του έργου INNOTRANS του Προγράμματος Interreg Europe.

Προτεινόμενα