«Μιλούν» ακόμα και για 1,5 ευρώ το λίτρο: Πρόβλεψη για ελεύθερη πτώση στην τιμή της βενζίνης – Ποτέ θα τη δούμε

by Εύα Ζαχαριάδη

«Μιλούν» ακόμα και για 1,5 ευρώ το λίτρο: Οι αναλυτές προβλέπουν

Οι αναλυτές προβλέποντας μια ελε΄΄υθερη πτώση της τιμής της βενζίνης, ποντάρουν σε μια νέα ύφεση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μια νέα ύφεση είναι πιθανόν να χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία μέχρι το τέλος του 2023.

Σύμφωνα με τον χρηματοοικονομικό όμιλο Citigroup, ήδη κάποιες οικονομίες στον πλανήτη παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης, γεγονός που καθιστά πιθανή τη γενίκευση μιας ύφεσης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το Citigroup προβλέπει επίσης ότι η πιθανότητα μια παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης αγγίζει το 50% για το 2023, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα πιθανή και την ελεύθερη πτώση στην τιμή του πετρελαίου από τα 110 δολάρια/βαρέλι στην οποία διαπραγματεύεται σήμερα στα 65 δολάρια/βαρέλι στα τέλη του 2022 ή ακόμα και στα 45 δολάρια το 2023.

«Μιλούν» ακόμα και για 1,5 ευρώ το λίτρο: Πρόβλεψη για ελεύθερη πτώση στην τιμή της βενζίνης – Ποτέ θα τη δούμε

«Μιλούν» ακόμα και για 1,5 ευρώ το λίτρο: – Αναλυτικά οι προβλέψεις των αναλυτών

Τιμές

Η πτώση αυτή θα συμπαρασύρει και τις τιμές των υγρών καυσίμων στα πρατήρια, οι οποίες αναμένεται να διαμορφωθούν στο 1,5 ευρώ/λίτρο ή ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδααν και εφόσον τα σενάρια για μια παγκόσμια οικονομική ύφεση επιβεβαιωθούν.

Ακόμα και στην περίπτωση, βέβαια, που η παγκόσμια οικονομία δεν γνωρίσει μια νέα οδυνηρή ύφεση, οι αναλυτές της Citigroup προβλέπουν ότι η τιμή του πετρελαίου αργά ή γρήγορα θα αποκλιμακωθεί στα περίπου 85 δολάρια/βαρέλι.

Πετρέλαιο

Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται μια μικρή πτώση στη τιμή του πετρελαίου και των υγρών καυσίμων στα πρατήρια, ωστόσο, παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά και για κάποιους μη βιώσιμα επίπεδα.

Η πρόβλεψη για αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου εντός του 2022 βασίζεται στο γεγονός ότι παρά τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία και την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό μαύρο χρυσό, τα αποθέματα πετρελαίου δεν παρουσιάζουν σημαντική πτώση κάτι που σταδιακά θα οδηγήσει στην ομαλοποίηση της αγοράς.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν