Μίλτος Τεντόγλου: Από το παρκούρ στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και στο χρυσό μετάλλιο και η επική ατάκα

by Τόνια Τζαφέρη

Μίλτος Τεντόγλου: «Μίλτο δεν είσαι τυχερός, είσαι ικανός”

Μίλτος Τεντόγλου: Το δεύτερο Χρυσό μετάλλιο κατάφερε να κατακτήσει ο Έλληνα πρωταθλητής, Μίλτος Τεντόγλου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πρωταθλητής από τα Γρεβενά αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 5ος στην κατάταξη.

Μίλτος Τεντόγλου: «Μίλτο δεν είσαι τυχερός, είσαι ικανός"

O δεύτερος χρυσός Ολυμπιονίκης της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Μίλτος Τεντόγλου. Δόξασε τη χώρα μας στον τελικό του μήκους ανδρών. Ωστόσο η πορεία που τον οδήγησε στο μετάλλιο δεν άρχισε από τον στίβο, αλλά από το παρκούρ.

Προπονητής του, ο Βαγγέλης Παπανίκος από τα Γρεβενά, την πατρίδα του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος τον γνωρίζει από μικρή ηλικία. Ήταν αυτός που τον έπεισε να αφήσει το παρκούρ και να περάσει στον στίβο.

«Μίλτο δεν είσαι τυχερός, είσαι ικανός, αυτό μόνο. Μας συγκίνησες, ευχαριστούμε για όλα» είπε. Μιλώντας στην ΕΡΤ- ζητώντας του, χαριτολογώντας, στις επόμενες διοργανώσεις να κάνει τη μεγάλη επίδοση από το πρώτο άλμα και να μην μας αφήνει με καρδιακά και εγκεφαλικά».

Ο Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1998 και προπονητής του είναι ο Γιώργος Πομάσκι. Ως έφηβος έκανε παρκούρ ως χόμπι, μέχρι που ο Β. Παπανίκος τον είδε να εξασκείται στο στάδιο των Γρεβενών, διακρίνοντας το ταλέντο και τις φυσικές του δυνατότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, τον παρότρυνε να στραφεί στον στίβο και έγινε ο πρώτος του προπονητής.

Το 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και από εκεί και πέρα σημείωσε σταθερή, κατακόρυφη άνοδο: Είναι Πρωταθλητής Ευρώπης Ανοιχτού Στίβου το 2018 στο Βερολίνο, Πρωταθλητής Κλειστού Στίβου το 2019 στη Γλασκώβη, Πρωταθλητής Ευρώπης U23 το 2019 στο Γκέβλε και Πρωταθλητής Ευρώπης Κλειστού Στίβου το 2021 στο Τόρουν.

Μίλτος Τεντόγλου: «Μίλτο δεν είσαι τυχερός, είσαι ικανός"

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo