Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες για το παλικάρι μας

by Τόνια Τζαφέρη

Μίλτος Τεντόγλου: Οι προσπάθειες και η τελική κατάκτηση

Μίλτος Τέντογλου: Το δεύτερο Χρυσό μετάλλιο κατάφερε να κατακτήσει ο Έλληνα πρωταθλητής, Μίλτος Τεντόγλου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πρωταθλητής από τα Γρεβενά αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 5ος στην κατάταξη.

Μίλτος Τέντογλου: Οι προσπάθειες και η τελική κατάκτηση

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης βενά μπήκε με το πρώτο του άλμα στα 8,11μ. σε τροχιά μεταλλίων. Ωστόσο τον πέρασε ο Κουβανός Μάσο, που έφτασε τα 8,21μ.. Με δύο άκυρα στη συνέχεια έμεινε τρίτος, καθώς τον ξεπέρασε και ο δεύτερος Κουβανός Ετσεβαρία, που πήδηξε επίσης στα 8,41.

Με 8,10 στο τέταρτο και 8,15 στο πέμπτο ο Τεντόγλου βρέθηκε στην πέμπτη θέση. Καθώς τον ξεπέρασαν τόσο ο Αμερικανός Χάρισον, όσο και ο Ισπανός Κάσερες. Παράλληλα, ο Σουηδός Μόλντερ πέτυχε μεγάλη επίδοση στην έκτη του προσπάθεια, ωστόσο για λίγο πάτησε την βαλβίδα και έτσι ακυρώθηκε.

Την ίδια στιγμή οι δύο Κουβανοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των προσπαθειών τους με αποτέλεσμα ο Μάσο να κάνει μόλις δύο προσπάθειες και ο Ετσεβαρία τέσσερις (σ.σ. πέντε με την τελευταία που δεν ολοκλήρωσε).

Μίλτος Τέντογλου: Οι προσπάθειες και η τελική κατάκτηση

Ο Τεντόγλου με την πλάτη στον τοίχο είχε μια τελευταία προσπάθεια. Σε αυτή κατάφερε να… πετάξει στα 8,41 και να πάρει το χρυσό μετάλλιο! Να σημειωθεί ότι 8,41 έκανε και ο Ετσεβαρία, ωστόσο βάσει την κανονισμών ο Έλληνας πήρε το χρυσό μετάλλιο και ο Κουβανός το ασημένιο, καθώς η δεύτερη καλύτερη επίδοση ήταν στα 8,15 για τον Τεντόγλου και στα 8.09 για τον Ετσεβαρία.

Η τελική κατάταξη του Μίλτου Τεντόγλου

1.ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ) 8.41 –ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–

2.Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8.41 –ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–

3.Μέικελ Μάσο (Κούβα) 8.21 –ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–

4.Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανία) 8.18

5.Τζούβεν Χάρισον (ΗΠΑ) 8.15

6.Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 8.10

7.Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.08

8.Φιλίπο Ραντάτσο (Ιταλία) 7.99

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν