Μήνυμα στο 13033: Προσέξτε! – Αυτός είναι ο κωδικός μετακίνησης που δεν ισχύει τα Θεοφάνεια

Μήνυμα στο 13033: Προσέξτε! – Αυτός είναι ο κωδικός μετακίνησης που δεν ισχύει τα Θεοφάνεια

Μήνυμα στο 13033: Ποιος είναι ο κωδικός που δε δικαιολογεί μετακίνηση ανήμερα των Θεοφανείων

Μήνυμα στο 13033: Αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας. Παραδοσιακά, εάν δεν υπήρχε η πανδημία, πλήθος πιστών θα συγκεντρωνόταν αύριο στις εκκλησίες ανά την Ελλάδα. Ενώ αγιασμοί των υδάτων και η ανέλκυση του Τίμιου Σταυρού θα πραγματοποιούνταν επίσης.

Ωστόσο φέτος είναι μία διαφορετική συγκυρία και η πανδημία επιβάλει τα δικά της δεδομένα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές τα Θεοφάνεια. Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν αγκαλιάστηκε από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία αντιτίθεται στην εν λόγω απόφαση.

Ενώ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, για τις μετακινήσεις των ρεβεγιόν στέλναμε 6 με SMS στο 13033, αυτή τη φορά δε θα ισχύσει κάτι τέτοιο. Αύριο δηλαδή, ανήμερα των Θεοφανείων, κανένας πολίτης δεν πρέπει να θεωρήσει ότι μπορεί να μετακινηθεί με τον κωδικό 6. Αυτός είναι λοιπόν ο κωδικός που δε θα χρησιμοποιηθεί αυτή τη φορά με τον ίδιο τρόπο όπως στις γιορτές.

Μήνυμα στο 13033: Προσέξτε! – Αυτός είναι ο κωδικός μετακίνησης που δεν ισχύει τα Θεοφάνεια

Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το κλείσιμο των εκκλησιών τα Θεοφάνεια

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου, κ. Αθηναγόρας, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ανέφερε «Εννέα μήνες η εκκλησία συμμορφώθηκε πλήρως σε όλα τα μέτρα. Δέχθηκε να είναι εντελώς κλειστές οι εκκλησίες στην πρώτη καραντίνα. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη στροφή της κυβέρνησης. Όταν γίνεται μια συμφωνία από τα δύο μέρη, και κάποιο από τα δύο μέρη αποφασίζει να την αλλάξει, τουλάχιστον θα πρέπει να ενημερώσει το άλλο μέρος. Pacta sunt servanda. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Για την Εκκλησία το ζήτημα του εορτασμού των Θεοφανείων ήταν κόκκινη γραμμή».

Προτεινόμενα