Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Η πιο συγκλονιστική στιγμή στο σημερινό δικαστήριο

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: H αγκαλιά από την μητέρα της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών είχε προγραμματίσει να εκδικάσει σήμερα την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη σε δεύτερο βαθμό.

Έτσι λοιπόν, στα δικαστήρια έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί ο Ροδίτης κατηγορούμενος, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ στα δικαστήρια βρίσκονται και οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας και πλήθος κόσμου που τους στηρίζει στις δύσκολες αυτές ώρες.

Κατηγορούμενοι και ήδη καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, είναι ο 25χρονος σήμερα Μανώλης Κούκουρας, καθώς και ο 23χρονος σήμερα Αλβανός Αλέξανδρος Λουτσάι, ο οποίος, δήλωσε στη διοίκηση της φυλακής ότι δεν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη.

Η συγκλονιστική στιγμή που η μητέρα της Τοπαλούδη και της Γαρυφαλλιάς αγκαλιάζονται σφιχτά

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης τους, όπως άλλωστε είχε τονίσει η εισαγγελέας της έδρας, «ενέπαιζαν με τη στάση τους το δικαστήριο, διασύροντας τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη» είχαν αιτηθεί τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ ο Ροδίτης είχε ζητήσει να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Κι όλα αυτά για να αποφύγουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, κάτι το οποίο θα επιχειρηθεί από τους συνηγόρους τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η μάνα της άτυχης Ελένης, με το που είδε τη μάνα της Γαρυφαλλιάς να την πλησιάζει στα δικαστήρια -λίγο πριν τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της-, κατέρρευσε στην αγκαλιά της με το συγκλονιστικό ντοκουμέντο να αποτυπώνεται στον φωτογραφικό φακό.

Η Κυριακή Τοπαλούδη κατά την άφιξή της συγκλόνισε με τις δηλώσεις της:

«Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή».

Related posts

Συγκλονίζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: «Οι φωνές της Ελένης έρχονται στο μυαλό μου»

Πατέρας ξυλοκόπησε άγρια τον δολοφόνο της γυναίκας και του γιου του μέσα στο δικαστήριο

«Ούτε που την νεκροφίλησα. Προσκύνησα ένα κλειστό λευκό φέρετρο»: Συντετριμμένη η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Άντρας στο Αγρίνιο σκηνοθέτησε ληστεία για να αποφύγει τον γάμο του

«Οι φωνές της Ελένης έρχονται στο μυαλό μου»: Τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη

“Απορρίφθηκαν όλα τα ελαφρυντικά”: Οριστικά Ισόβια και 15 χρόνια στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Σχολείο Αγρινίου: Kαταδίκη 9 μαθητών για καταλήψεις σε σχολείο – Αντιδράσεις από γονείς, καθηγητές και τοπική κοινωνία

«Η εισαγγελέας ήταν η φωνή της Ελένης»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Τοπαλούδη

Μπήκε στο δικαστήριο και «γάζωσε» με 8 σφαίρες τον βιαστή και δολοφόνο της κόρης της: Η εκδίκηση της μάνας