Μόλις είδαν το όνομα ξέσπασαν σε λυγμούς: Το στεφάνι στην κηδεία του πιλότου Τσιτλακίδη που έκανε τους πάντες να δακρύσουν

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Το στεφάνι που έφερε δάκρυα στα μάτια

Ένταση και ρίγη συγκίνησης επικράτησαν στη κηδεία του ήρωα Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι. Μάλιστα ανάμεσα στα στεφάνια που ξεχώρισαν ήταν αυτό που έστειλε η οικογένεια του αδικοχαμένου σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου, το οποίο συγκίνησε του πάντες.

Είναι το στεφάνι που έστειλε η οικογένεια του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που σκοτώθηκε στις 12 Απριλίου του 2018 όταν το μοιραίο Mirage 2000-5 που κυβερνούσε, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου. Η τραγωδία είχε συνταράξει τη χώρα, με τους γονείς του ήρωα πιλότου, να συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά. Η πληγή της απώλειας παραμένει ανοιχτή και το ίδιο βασανιστική αυτά τα 5 χρόνια που μεσολάβησαν.

Το στεφάνι που ξύπνησε μνήμες στη κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Η τραγική είδηση της συντριβής του F4 τους άγγιξε και τους πληγώσε. Το μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage που κυβερνούσε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ένα από τα 25 καινούρια που είχε προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία και είχε σταθμεύσει στην Τανάγρα και μετέπειτα στη Σκύρο ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ, από τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεως που απέστειλαν οι Γάλλοι κατασκευαστές του μοιραίου μαχητικού αεροσκάφους της 331 Μοίρας Παντός Καιρού «Θησεύς» δεν προέκυψε η παρουσία κάποιου τεχνικού προβλήματος του κινητήρα ή άλλων κρίσιμων τμημάτων του αεροσκάφους,

Το 2018 ο πατέρας του Γιώργου Μπαλταδώρου είχε περιγράψει σκέψεις και συναισθήματα στο μνημόσυνο του παιδιού του. Ο “φύλακας άγγελος” του Αιγαίου χάθηκε σε ηλικία 34 ετών αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 6 και 8 ετών.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο