Μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα μόλις 600gr, σήμερα γίνεται 5 ετών και πάει για πρώτη φορά στο σχολείο

by Αντώνης Βαλμάς

Πρόωρο μωρό: Πραγματική μαχήτρια της ζωής


Δύναμη και ελπίδα δίνει το πρώην μωράκι που γεννήθηκε 600 γραμμάρια και σήμερα είναι υγιέστατη και πάει για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο.

Η Darcey Clegg που σήμερα είναι 5 ετών,το μωράκι που γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2016 με επείγουσα καισαρική τομή τρεις μήνες νωρίτερα και ζύγιζε μόλις 600 γραμμάρια. Το κοριτσάκι έπρεπε να παλέψει για τη ζωή της, αλλά η δύναμη που έδειξε ήταν αξιοσημείωτη!

Η εγκυμοσύνη της Gill ήταν ομαλή, μέχρι που μία τυπική εξέταση στις 28 εβδομάδες αποκάλυψε ότι υπήρχε κάποια ανωμαλία στον πλακούντα. Το μωρό της δεν αιματωνόταν σωστά. Η μέλλουσα μαμά μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο για επείγουσα καισαρική τομή.

«Αυτό που ζήσαμε ήταν τρομακτικό», είπε η Gill. «Το κοριτσάκι μας μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών για να τη βοηθήσει να επιβιώσει τους κρίσιμους μήνες. Έκανε πολλές μεταγγίσεις αίματος και πήρε χρόνος μέχρι να δυναμώσει αρκετά και να επιστρέψει σπίτι. Οι γιατροί δεν μας έδιναν ελπίδες, αλλά η μικρή μας τα κατάφερε!» λέει συγκινημένη η μητέρα της.

Φωτογραφία του πρόωρου μωρού όταν γεννήθηκε και του πως είναι σήμερα

Μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα μόλις 600gr, σήμερα γίνεται 5 ετών και πάει για πρώτη φορά στο σχολείο

Έκτοτε, οι γονείς της δεν είχαν πολλές ελπίδες για το μέλλον. Όλα έδειχναν πως το μωράκι δεν θα μεγαλώσει όπως τα περισσότερα υγιή παιδιά. Από την άλλη οι γιατροί τους προετοίμαζαν για το χειρότερο σενάριο, πριν το παιδί φτάσει στην ηλικία που θα πάει σχολείο.

Η μικρή, όμως, τους διέψευσε όλους! Σήμερα, σε ηλικία σχεδόν πέντε ετών, είναι ένα υγιέστατο κοριτσάκι που ξεκίνησε το σχολείο ! Οι γονείς της και οι γιατροί που την παρακολουθούν εκφράζουν τη χαρά και την περηφάνια τους για την δύναμή της, κι εμείς της ευχόμαστε να είναι πάντα γερή, δυνατή και χαρούμενη!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα