Μουσείο Μπενάκη: Σάλος με το γούρι για το 2021 με την Μαντώ Μαυρογένους – Τι γράφει το ταμπελάκι

Μουσείο Μπενάκη: Το γούρι έχει ήδη εξαντληθεί – Ποια η αντίδραση του μουσείου

Μουσείο Μπενάκη: Viral έχει γίνει στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες ένα γούρι για το 2021 με την Μαντώ Μαυρογένους. Το συγκεκριμένο γούρι πωλείται στο eshop του Μουσείου Μπενάκη και αυτή τη στιγμή έχει ήδη εξαντληθεί.

Το παράξενο δεν είναι ότι το γούρι απεικονίζει την Μαντώ Μαυρογένους με το μήνυμα «We can do it». Αντιθέτως, το παράξενο είναι το ταμπελάκι που συνοδεύει το γούρι, το οποίο γράφει «ΥΓΕΙΑ Κ@@ΛΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑCΗ». Πρόκειται για ένα γούρι το οποίο κοστίζει 25 ευρώ, ωστόσο είναι εξαντλημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μουσείο θα εκδώσει ανακοίνωση εντός της ημέρας για το θέμα.

Μουσείο Μπενάκη: Σάλος με γούρι με τη Μαντώ Μαυρογένους

Ποια ήταν η Μαντώ Μαυρογένους που απεικονίζεται στο γούρι του Μουσείου Μπενάκη

Η Μαντώ Μαυρογένους γεννήθηκε στην Τεργέστη το 1796 και πέθανε στην Πάρο το 1848. Ήταν Ελληνίδα αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και είχε καταγωγή από τη Μύκονο. Για την προσφορά της στον αγώνα, τιμήθηκε με το βαθμό της Αντιστρατήγου από τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Ήταν κόρη του εμπόρου και μέλους της Φιλικής Εταιρείας Νικόλαου Μαυρογένη και της Ζαχαράτης Μπάτη. Ενώ οι γονείς της κατάγονταν από την Μύκονο, έζησαν για χρόνια στην Τεργέστη και ασχολούνταν με το εμπόριο.

Προσέφερε πολλά στην Ελληνική Επανάσταση, με πλοία που εξόπλιζε με δικά της έξοδα γι’ αυτό και κατέληξε να πεθάνει πάμφτωχη αφού ξόδεψε όλη της την περιουσία για τον αγώνα.

Γνώριζε άπταιστα Γαλλικά, Ιταλικά και Τούρκικα.

Μουσείο Μπενάκη: Σάλος με γούρι με τη Μαντώ Μαυρογένους

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα