Μύκονος άδεια μαγαζιά: Δεν υπάρχει ψυχή στα μαγαζιά – Εικόνες κατάθλιψης στη Μύκονο που δεν έχουμε ξαναδεί

by Αντώνης Βαλμάς

Μύκονος άδεια μαγαζιά: Εικόνες κατάθλιψης στη Μύκονο

Μύκονος άδεια μαγαζιά: Τα χρυσά σοκάκια και όλα τα μαγαζιά της Μυκόνου είναι άδεια. Στο νησί επικρατούν «ασυνήθιστες» συνθήκες ησυχίας ενώ τα ξέφρενα γλέντια ανήκουν στα καλοκαίρια των αναμνήσεων…

Σήμερα, το νησί των ανέμων ατενίζει το ιδιόμορφο μέλλον. Αυτό το μέλλον που ορίζει η μετά πανδημία εποχή και επιβάλει ακόμα και στη Μύκονο δύο μέτρα απόσταση στον έναν από τον άλλον, μάσκες και βέβαια περιορισμό της διασκέδασης και του συνωστισμού.

Μύκονος άδεια μαγαζιά: Πρωτόγνωρες εικόνες κατάθλιψης στη Μύκονο

Ο κόσμος που βρίσκεται για διακοπές στο κοσμοπολίτικο νησί αυτή την περίοδο είναι ελάχιστος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα μαγαζιά που έχουν ανοίξει να είναι σχεδόν άδεια. Έτσι επικρατεί μια εικόνα μαρασμού και έντονου προβληματισμού τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στο προσωπικό που έχει έρθει να εργαστεί.

Οι επιχειρηματίες στο νησί ατενίζουν με απαισιοδοξία το μέλλον. Ακόμη και αυτοί που τολμούν να παρανομήσουν ξέρουν πως τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και πως παίζουν με τη “φωτιά”.

Η Μύκονος παρουσιάζει εικόνες μαρασμού καθώς τα καταστήματα είναι άδεια και η νυχτερινή διασκέδαση βρίσκεται στο ναδίρ λόγω της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων.

Μύκονος άδεια μαγαζιά: Πρωτόγνωρες εικόνες κατάθλιψης στη Μύκονο

Με την ύφεση φέτος να αναμένεται να κυμανθεί ως 10% σύμφωνα με προβλέψεις της ΤτΕ, η κυβέρνηση επιδιώκει να αναστρέψει το κακό κλίμα και να τονώσει την τουριστική κίνηση. Ωστόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων,των αναγκαίων μέτρων και των τσουχτερών προστίμων ο κόσμος είναι διστακτικός στο να ταξιδέψει αλλά και να βγει να διασκεδάσει καθώς έχει χάσει το κέφι του.

Να σημειωθεί πως  μόνο στην Ευρώπη, ο τουρισμός επηρεάζει 27 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Έτσι ο κλάδος θα χρειαστεί αρκετά χρόνια μέχρι να ανακάμψει πλήρως. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο τουρισμός έχασε περισσότερα από 270 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή τρεις φορές όσα έχασε λόγω το 2009 λόγω της κρίσης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα