Μύκονος: Ανακοινώθηκε μπόνους 150 ευρώ στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Μύκονος: Ανακοινώθηκε μπόνους 150 ευρώ στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Μύκονος: Με νέα ανακοίνωση, πριμοδοτούνται με 150€ οι εργαζόμενοι που εμβολιάζονται

Μύκονος: Αναστάτωση επικρατεί στο νησί των Ανέμων, μετά την ανακοίνωση ενός τοπικού lockdown, από το Νίκο Χαρδαλιά. Συγκεκριμένα, ο Υφύπουργός Πολιτική Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επέβαλε στο νησί των Κυκλάδων απαγόρευση μουσικής και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 έως τις 06:00 το πρωί.

Τα δύο σωματεία της Μυκόνου επανήλθαν με νέα ανακοίνωση

Έγιναν προτάσεις για αναθεώρηση της απόφασης. Όπως τονίζεται αμέσως μόλις τα καταστήματα έκλεισαν στις 01:00, παρατηρήθηκε έντονος συγχρωτισμός στα σοκάκια του νησιού.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ) και το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕΜ) ζητούν αναθεώρηση των μέτρων, προκειμένου να μην «στοχοποιείται η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού». Μάλιστα ανάμεσα στις προτάσεις που παραθέτουν βρίσκεται η παροχή 150 ευρώ στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται.

Μύκονος: Ανακοινώθηκε μπόνους 150 ευρώ στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Μύκονος: Τι προτείνουν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου;

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού
  2. Εμβολιασμό των εργαζομένων με το μονοδοσικό εμβόλιο. Οι επιχειρήσεις προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους που εμβολιάζονται με 150 ευρώ.
  3. Όποιοι επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης να ανανεώνουν το GreenPass τους ανά 72 ώρες με Rapid test ή PCR,
  4. Ακόμη, οι επιχειρηματίες ζητούν εντονότερη παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο νησί. Έτσι θα διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών rapid test στους ανεμβολίαστους, ενώ όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προτίθενται να τους παρέχουν και διαμονή. Καταληκτικά, στην κοινή τους ανακοίνωση τα δύο σωματεία ζητούν επίσης την αύξηση των δωματίων καραντίνας στο νησί.
Προτεινόμενα