Μύκονος: Πως η πρωταθλήτρια των εμβολιασμών μπήκε σε νέο lockdown – Όλα όσα ακολουθούν

Μύκονος: Σε νέο lockdown το νησί. Το ποσοστό εμβολιασμών ήταν άνω του 85%.

Μύκονος: Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν για το νησί των ανέμων. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί επέβαλε, νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση της μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, τα στοιχεία του εμβολιασμού στη Μύκονο όχι μόνο ήταν θετικά, αλλά έβαζαν το νησί στην κορυφή της σχετικής λίστας. Το ποσοστό εμβολιασμών ήταν άνω του 85%. Συγκεκριμένα, στο νησί των Κυκλάδων είχε ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων. Σειρά είχαν πάρει οι εποχικοί εργαζόμενοι που θα μείνουν στο νησί μέχρι και τον Οκτώβριο.

Στο νησί της Μυκόνου έγιναν οι εμβολιασμοί, όμως η κατάσταση δεν άλλαξε

Τις τελευταίες επτά ημέρες η κατάσταση στη Μύκονο παρουσίασε ανησυχητική εικόνα. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων τετραπλασιάστηκε μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Από 77 στις 7 Ιουλίου έφτασε στα 318, με αποτέλεσμα να έρθουν οι σημερινές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Η Μύκονος δεν είναι αυτή τη στιγμή η μόνη περιοχή στη χώρα που έχει εντυπωσιακά ποσοστά εμβολιασμών.

Το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ίος βρίσκονται στα «κόκκινα». Είναι οι πέντε προορισμοί που έρχονται αντιμέτωποι με νέα μέτρα. Στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί και έφτασε τα 782 και στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. Στην Ίο τα ενεργά κρούσματα υπερπενταπλασιάστηκαν και στην Σαντορίνη έφτασαν τα 56, ενώ επταπλασιάστηκαν στην Πάρο.

Πόση ασφάλεια μπορούν να αισθάνονται πλέον ντόπιοι και τουρίστες αν σε ένα νησί με ποσοστό εμβολιασμών άνω του 85% τίθενται σε ισχύ νέα σκληρά μέτρα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου; Πόση ασφάλεια μπορούν να αισθάνονται οι επιχειρηματίες άλλων νησιών που ενώ έχουν τηρήσει στο 100% τις υποχρεώσεις τους βλέπουν τη Μύκονο να «αιμορραγεί» με ένα lockdown, που όπως λένε οι μαγαζάτορες δεν μπορούν να αντέξουν. Πόσο απέχουν νέα lockdown και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας;

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα