Μυτιλήνη: Υποκλινόμαστε στην 37χρονη μαμά 3 παιδιών που παρέλασε ως σημαιοφόρος με το Εσπερινό ΕΠΑΛ

by Τόνια Τζαφέρη

Μυτιλήνη: Τα βλέμματα στην 37χρονη σημαιοφόρο

Κάποιες φορές μπορεί να μην έχουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε και να επιτύχουμε σκοπούς που πάντοτε θέλαμε, ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά στην ζωή για τίποτα… και αυτό ακριβώς αποδεικνύει και η αριστούχος μητέρα και σημαιοφόρος στην Μυτιλήνη.

Ένα από τα ωραιότερα στιγμιότυπα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου που αξίζει να αναδείξουμε είναι η ιστορία της σημαιοφόρου του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Μυτιλήνη: Υποκλινόμαστε στην 37χρονη μαμά 3 παιδιών που παρέλασε ως σημαιοφόρος με το Εσπερινό ΕΠΑΛ

Η 37χρονη Καλλιόπη Ψυρούκη, μητέρα 3 παιδιών, έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση και εισέπραξε το χειροκρότημα όλων για την απόφασή της να επιστρέψει στα θρανία και να διαπρέψει με τις επιδόσεις της, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να κρατήσει την σημαία του σχολείου της.

Η ιστορία της 37χρονης σημαιοφόρου από την Μυτιλήνη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ stonisis.gr  η ιστορία της 37χρονης μητέρας είναι ένα παράδειγμα ενθάρρυνσης καθώς επέστρεψε στα θρανία πριν από 2,5 χρόνια ενώ συνέχιζε να μεγαλώνει μόνη της, αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, τα τρία της παιδιά και ήθελε όσο τίποτα να ολοκληρώσει τις σπουδές της που άφησε πίσω για χάρη της οικογένειας.

Η βαθμολογία της με 19.8 ήταν το εισιτήριο για να αναδειχθεί σημαιοφόρος και δίπλα της σαν παραστάτρια ήταν η μεγάλη κόρη της, μαθήτρια της Β Λυκείου επίσης αριστούχος.

Η Καλλιόπη Ψυρούκη μεγάλωσε στην Αγιάσο και μετά τη Γ Γυμνασίου, εγκατέλειψε το σχολείο της, παντρεύτηκε και αφοσιώθηκε στα παιδιά της. Πάντα βιοπαλαίστρια, άνθρωπος της δουλειάς και με τι δεν καταπιάστηκε!

«Στις ελιές δούλευα, στην οικοδομή, πεντάμηνα καθαριότητας, σε μονώσεις, ελαιοχρωματισμούς, έκαιγα κλαδιά από κλαδέματα, καθάριζα τα κτήματα με μεροκάματα» λέει στο «Ν».

Ο γιος της Αλέξανδρος είναι 17 χρόνων και η μικρή της κόρη Ευμορφία είναι 4,5 ετών. Όλα τα παιδιά της ήταν πολύ περήφανα που την είδαν να κρατά την ελληνική σημαία, κάτι που κέρδισε με το σπαθί της και με πολύ διάβασμα.

“Ηθελα να ξέρω ότι μπορώ να βγάλω το Λύκειο και με το σπαθί μου να προχωρήσω στη δουλειά μου”, 37χρονη από την Μυτιλήνη

Μυτιλήνη: Υποκλινόμαστε στην 37χρονη μαμά 3 παιδιών που παρέλασε ως σημαιοφόρος με το Εσπερινό ΕΠΑΛ

«Το ήθελα το σχολείο. Ειδικά όταν άρχισαν να μεγαλώνουν τα παιδιά, μου αρέσουν τα γράμματα και μου αρέσουν τα Μαθηματικά. Ήθελα να ξέρω ότι μπορώ να βγάλω το Λύκειο και με το σπαθί μου να προχωρήσω στη δουλειά μου.

Μου άρεσε η επιστροφή στα θρανία, οι καθηγητές μου έλεγαν ότι έπρεπε να γίνω εκπαιδευτικός. Στα περισσότερα είχα 20ρια, αλλά στα μαθηματικά το ένιωθα ότι έχω άστρο. Με παρακαλούσαν να δώσω πανελλήνιες, αλλά είναι δύσκολο, δεν μπορώ.

Όταν κάτι θες, το βάζεις στόχο και δεν σταματάς πουθενά, δεν κ@λώνεις πουθενά.Και τα τρία παιδιά μου ήταν σήμερα περήφανα, κι αυτό μου αρκεί» μας λέει συγκινημένη.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν