Νέα εποχή για την χώρα: Τον Ιανουάριο η Ελλάδα εξοφλεί πλήρως το ΔΝΤ

by Newsroom i-diakopes.gr
Νέα εποχή για την χώρα: Τον Ιανουάριο η Ελλάδα εξοφλεί πλήρως το ΔΝΤ

Ελλάδα: Εξοφλεί πλήρως το ΔΝΤ

Τον ερχόμενο Ιανουάριο, μετά την έγκριση του Eurogroup, η Ελλάδα αναμένεται να αποπληρώσει και το τελευταίο ευρώ δανεικών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ αργότερα το Μάρτιο αναμένεται να προχωρήσει σε πρόωρη προεξόφληση και μέρους των διμερών δάνειων του πρώτου μνημονίου, με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την εξέλιξη χαιρέτισε τη Δευτέρα η Γενική Διευθύντρια ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επισημαίνοντας πως πρόκειται «για μεγάλο επίτευγμα της χώρας μας».

Νέα εποχή για την χώρα: Τον Ιανουάριο η Ελλάδα εξοφλεί πλήρως το ΔΝΤ

«Αναφορικά με την Ελλάδα είμαι ενθουσιασμένη που η χώρα τα πηγαίνει τόσο καλά. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τη χώρα. Η αποπληρωμή του Ταμείου φέρνει ένα συμβολικό κλείσιμο μιας δύσκολης περιόδου για τον ελληνικό λαό και για την οικονομία της Ελλάδας.

Ο ρόλος μας θα συνεχίσει να περιλαμβάνει την παρακολούθηση και την παροχή συμβουλών πολιτικής, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα τις θεωρεί χρήσιμες», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ, σύμφωνα με το skai.gr.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2021 κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση στην ευρωζώνη (+13,4%).

Η ανακοίνωση της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

ΘΡΗΝΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ – ΝΕΚΡΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεν το δείχνει κανένα κανάλι – Νέα μεγάλη φωτιά τώρα, ηχεί το 112

Φωτιά Γύθειο: Αυτός είναι ο 26χρονος πυροσβέστης που πέθανε – Μυστήριο με τον θάνατό του, πού βρέθηκε το σώμα του

Τραγωδία στην Καβάλα: Αυτός είναι ο 24χρονος που «έσβησε» στην άσφαλτο ενώ επέστρεφε από τη δουλειά

Θρήνος στο Φουρφουρά για το θάνατο του 25χρονου – «Μόλις είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Θεσ/νκη – Γιος του ιερέα της περιοχής»

Προτεινόμενα