Νέα εξέλιξη στην υπόθεση δωροδοκίας της Εύας Καϊλή: Με τσάντα γεμάτη χρήματα βρέθηκε και ο πατέρας της

Εύα Καϊλή: Συνεχίζονται οι αποκάλυψεις για την υπόθεση δωροδοκίας από το Κατάρ

Μορφή χιονοστιβάδας αρχίζουν να παίρνουν οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε δωροδοκία από το Κατάρ. Όπως μεταδίδει η βελγική ιστοσελίδα ενημέρωσης L’Echo, με μια τσάντα γεμάτη χρήματα και έτοιμος να αποχωρήσει βρέθηκε ο πατέρας της Ευρωβουλευτού.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, που μεταδίδει επίσης ότι βρέθηκαν τσάντες με μετρητά στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, και ο πατέρας της εντοπίστηκε με χαρτοφύλακα γεμάτο με χρήματα, έτοιμος να αναχωρήσει.Κατά την ίδια πηγή, είχε ενημερωθεί από συνεργάτες του για τα όσα συνέβαιναν.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι εκτός από τον σύντροφο της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού που συνελήφθη, πολύ στενό συγγενικό της πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς «πιάστηκε» επ’ αυτοφόρω με σακούλα χρημάτων. Σύμφωνα με την βελγική L’Echo το πρόσωπο αυτό είναι ο πατέρας της Εύας Καϊλή.

Σακούλες με χρήματα εντοπίστηκαν και στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν οι βελγικές αρχές. Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, το Νewsbomb.gr είχε αναφέρει ότι στην κατοχή της Εύας Καϊλή είχε βρεθεί μεγάλο χρηματικό ποσό.

Εύα Καϊλή: Όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής

Σοκαρισμένη παραμένει η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή μετά από την προσαγωγή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού.

Η είδηση έγινε γνωστή χθες Παρασκευή, με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων να σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας για δωροδοκία ευρωβουλευτών από κράτος του Περσικού Κόλπου, ένας από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει τεθεί υπό κράτηση για ανάκριση. Αυτό ανέφερεταν το περιοδικό Knack και η εφημερίδα Le Soir και επιβεβαιώνεται από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή η οποία διεγράφη τόσο από την ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών όσο και από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το Belga, στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή είναι από φέτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται οι σχέσεις με τη Μέση Ανατολή. Προσθέτει ότι ο σύντροφος της κ. Καϊλή Φ.Γ. – κοινοβουλευτικός βοηθός στο S&D – ανακρίθηκε ήδη την Παρασκευή, σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης. Εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και δραστηριοποιείται επίσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Fight Impunity. Έρευνες έγιναν εκεί και στο σπίτι του Παντζέρι. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν σχεδόν 500.000 ευρώ μετρητά.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο