Νέα κρούσματα 11/12: Δεν υπάρχει δραματική μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων – Αγωνία για τις ΜΕΘ και το άνοιγμα των μαγαζιών

Νέα κρούσματα 11/12: Δεν πέφτουν τα νούμερα όσο γρήγορα ήλπιζε η κυβέρνηση – πως θα προχωρήσει στο άνοιγμα της κοινωνίας

Νέα κρούσματα 11/12: Η κυβέρνηση αναμένει μια δραματική μείωση στα κρούσματα. Έτσι ώστε να προχωρήσει σ΄ ένα μεγαλύτερο “άνοιγμα” της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τον περιορισμό μόνο στο click away, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία. Παράλληλα η κατάσταση στο σύστημα υγείας παραμένει δύσκολη αφού το ιικό φορτίο στην κοινότητα παραμένει υψηλό.

Παρά την θέληση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων έστω για λίγες ημέρες. Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επιτρέπουν. Διότι τα κρούσματα δεν μειώνονται, παρά το παρατεταμένο lockdown.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν και τη συνεχή πίεση που εξακολουθούν να δέχονται οι ΜΕΘ. Χαρακτηριστικά ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, και μέλους της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπου Γώγου ανέφερε: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μη περαιτέρω αύξηση της κινητικότητας, είναι προβληματική ακόμα η κατάσταση, υπάρχει σημαντική βελτίωση στους αριθμούς των νοσούντων και στις εισαγωγές, 20% με 30% αλλά στη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία».

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα καθορίσει και το πόσο μεγάλο θα είναι το άνοιγμα στη κοινωνία

Και πρόσθεσε: «ο κόσμος έχει χαλαρώσει πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει κι ο ίδιος κι οι γύρω του να υποστούν σοβαρό χτύπημα υγείας από τον ιό… Όλοι να δουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και να προφυλαχτούν οι ίδιοι».

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουν οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προκύπτει μία σημαντική μείωση της τάξης του 30% στα κρούσματα. Η μείωση έχει καταγραφεί τις τελευταίες επτά μέρες σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο. Γεγονός που επιτρέπει μία συγκρατημένη αισιοδοξία για την επιδημιολογική πορεία της Ελλάδας.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία αυτή ωστόσο δεν μπορεί να επιτρέψει πολλά περιθώρια για μεγάλα «ανοίγματα». Διότι το σύστημα υγείας της χώρας συνεχίζει να δέχεται ασφυκτική πίεση. Αξίζει να σημειωθεί, την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού. Ανέφερε ότι φαίνεται πως το ισοζύγιο στις ημερήσιες εισαγωγές ασθενών και τα εξιτήρια αρχίζει να ισοσκελίζεται. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει αποτυπωθεί και στην πραγματικότητα. Καθώς γιατροί και νοσηλευτές συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη στα νοσοκομεία.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα