Νέα μέτρα από αύριο: Ανατροπή της τελευταίας στιγμής – Παντού με self test οι ανήλικοι

Νέα μέτρα από αύριο: Ανατροπή της τελευταίας στιγμής – Παντού με self test οι ανήλικοι

Self Test: Υποχρεωτικά για τους ανηλίκους

Νέα υπουργική απόφαση για την είσοδο των ανηλίκων έως 18 ετών σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους εστίασης, καταστήματα λιανικής, κομμωτηρία. Θα επιτρέπεται μόνο με self test.

Αλλάζει η απόφαση της κυβέρνησης για την είσοδο των παιδιών σε κλειστούς χώρους εστίασης. Μέχρι τώρα τα παιδιά έως 12 ετών εισέρχονταν σε κλειστούς χώρους εστίασης με self test ενώ οι ανήλικοι από 12 έως 18 με αρνητικό rapid test. Αυτό αναμένεται να αλλάξει καθώς θα εξισωθούν όλες οι ηλικιακές ομάδες έως 18 ετών με self test.

Αυτό θα γίνει για να μην υπάρξει σύγχυση με την έναρξη των μέτρων από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Με απλά λόγια αύριο τα παιδιά ώς 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται σε αρνητικό self test σε καταστήματα λιανικής, να κάθονται σε εξωτερικούς χώρους εστίασης αλλά και σε εσωτερικούς χώρους καθώς επίσης και να μπαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και κομμωτήρια.

Νέα μέτρα από αύριο: Ανατροπή της τελευταίας στιγμής – Παντού με self test οι ανήλικοι

Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από αύριο Σάββατο 6/11, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πλέον υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από dikaiologitika.gr, συγκεκριμένα, είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) για τους ενηλίκους θα γίνεται σε:

  • δημόσιες υπηρεσίες
  • τράπεζες
  • εστίαση
  • λιανεμπόριο
  • εμπορικά κέντρα
  • κομμωτήρια

Τα παιδιά έως 18 ετών στους παραπάνω χώρους θα μπορούν να κάθονται ή να εισέρχονται με αρνητικό self test. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα ισχύσει με την παρουσία ανήλικων στα γήπεδα. Απαντήσεις στις ΚΥΑ που αναμένεται να αναρτηθεί εντός της ημέρας.

Προτεινόμενα