Νέα μέτρα για κορονοϊό: Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και μάσκες παντού σε 19 περιοχές

Νέα μέτρα για κορονοϊό: Από το Σάββατο θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Νέα μέτρα για κορονοϊό: Ακόμα 882 νέα ημερήσια κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες στη χώρα μας και πρόκειται για το νέο ρεκόρ. Από αυτά, τα 290 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 188 τη Θεσσαλονίκη και συνολικά υπήρξαν κρούσματα σε 42 περιφεριακές νεότητες. Παράλληλα, Οι νέοι με μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη είναι εκείνοι που «οδηγούν» την επιδημία. Ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η διασπορά του κορονοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης. ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου μετρούν περισσότερους από 15 εργαζόμενους, με τους αρμόδιους να έχουν ενεργοποιήσει τα σχετικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Ήταν φυσικό κι επόμενο λοιπόν να παρθούν νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγλεμά του προς τον ελληνικό λαό χθες, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα. Πρόκειται για την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 έως τις 5.00 το βράδυ.

Ανάμεσα στις περιοχές που εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα χθες είναι οι εξής: στις Σέρρες με 65 άτομα θετικά στον κορονοϊό, στη Λάρισα με 40 άτομα, στα Ιωάννινα με 23, στη Λέσβο με 17, στην Καστοριά με 15, στην Κοζάνη, τη Ροδόπη και το Ηράκλειο με 10, στα Τρίκαλα, την Αχαία και τη Μεσσηνία με 9 άτομα θετικά.

Ποιες περιοχές αφορούν τα νέα έκτακτα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ το Σάββατο

Τα νέα μέτρα της γενικής χρήσης μάσκας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, αφορούν τους κατοίκους της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Ζακύνθου, του Ηράκλειου Κρήτης. Ακόμα, της Θήρας, των Ιωαννίνων, της Καρδίτσας, της Κέας-Κύθνου, της Λέσβου, της Μυκόνου. Αλλά και της Πέλλας, της Σάμου, των Τρικάλων, της Βοιωτίας, της Λάρισας και των Σερρών.

Όσο για την Καστοριά και την Κοζάνη, η χρήση μάσκας είναι έτσι κι αλλιώς υποχρεωτική αφού είναι σε lockdown.

Σχετικά με τα νοσοκομεία της χώρας το περασμένο 24ωρο νοσηλεύονταν 770 άνθρωποι με κορονοϊό. Από αυτούς οι 544 σε κλινικές Covid-19, και οι 226 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Οι ασθενεις με μηχανική υποστήριξη αναπνοής ανέρχονταν χθες βράδυ στους 88.

Related posts

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς