Νέα μέτρα: Και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο

by i-diakopes

Νέα μέτρα: Οι ανακοινώσεις του κύριου Πέτσα

Νέα μέτρα για να μπει φρένο στην αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα αποφάσισε η κυβέρνηση. Αυτό έγινε κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Επίσης τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους των πλοίων. Αυτό σημαίνει τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς.

Παράλληλα, με απόφαση της κυβέρνησης, παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα των εργατών γης που έχουν εξέλθει από τη χώρα.

Νέα μέτρα: Δείτε τι ανακοίνωσε ο κ.Πέτσας σήμερα 3/8

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες, καταφέρνοντας να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες.

«Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», τόνισε ο κ. Πέτσας, διαμηνύοντας πως εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό.

«Ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα», σημείωσε, προσθέτοντας πως «η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».

Ενδεικτικά είπε πως «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου έναντι 11 στις 2 Ιουλίου. Ακόμα 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

Το κλίμα ανησυχίας στην κυβέρνηση αποτυπώθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκης και των κκ Κικίλια, Τσιόδρα και Χαρδαλιά το πρωί της Δευτέρας (03/08).

Η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα. Στόχος της να αξιολογούνται όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό και να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις και μέτρα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβαΠερισσότερα