Νέα μέτρα κορονοϊού: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται μετά την έκρηξη των κρουσμάτων

by Antonis Spyropoulos

Νέα μέτρα κορονοϊού: Αυτά είναι τα πιθανότερα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν

Νέα μέτρα κορονοϊού: Ανησυχία έχει προκαλέσει ο αριθμός – ρεκόρ των 372 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Οι υγειονομικές Αρχές είναι σε «κόκκινο» συναγερμό και σε συνεργασία με την κυβέρνηση προσπαθούν να προλάβουν τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Μεγάλη συρροη κρουσμάτων εντοπίζεται σε κονσερβοποιία στα Γιάννιτσα που έκλεισε. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 164 κρούσματα. Ενώ το πλέον ανησυχητικό είναι ότι έχουμε μεγάλη διασπορά αφού οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί είναι από πέντε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες.

Νέα μέτρα κορονοϊού: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Σημαντική ανησυχία προκαλεί και η περίπτωση της Αττικής. Αυτό βάζει τους ειδικούς σε σκέψεις για νέα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό

Στην συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα τα νούμερα είναι αυξημένα από τις 15 Αυγούστου ενώ το απόγευμα της Πέμπτης καταγράφηκαν 133 νέα κρούσματα.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι ο περιορισμός των ατόμων που εισέρχονται σε κάποιους χώρους όπως εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Από το βράδυ της Πέμπτης κυκλοφόρησαν σενάρια για επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Επίσης εξετάζεται η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αθήνα.

Πρέπει να πούμε ότι άπαντες έχουν αποκλείσει νέο οριζόντιο lockdown. Το ίδιο έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα