Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ν. Χαρδαλιά

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο του υφυπουργού

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις καθώς αυτή την φορά στόχος ήταν το ελικοπτέρο του υφυπουργού, Ν. Χαρδαλιά. Πιο συγκεκριμένα παρενόχλησαν μέσα από ασύρματο το ελικόπτερο που τον μετέφερε.

Ειδικότερα, την ώρα που το ελικόπτερο βρισκόταν στην καρδιά του Αιγαίου, ακούστηκε στον ασύρματο μήνυμα πως «βρίσκεστε σε τουρκικό εναέριο χώρο».

Φυσικά οι έμπειροι χειριστές της Αεροπορίας Στρατού αδιαφόρησαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Ωστόσο, η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας της χώρας, δεν παύει να προβληματίζει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, μιας και οι Τούρκοι από τη μία διαμηνύουν πως θέλουν διάλογο και από την άλλη επιμένουν στις επικίνδυνες προκλήσεις στο Αρχιπέλαγος.

Επισημαίνουμε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με τις μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού και τα υποβρύχια να βρίσκονται απ’ άκρη σ’ άκρη στο Αιγαίο, την Πολεμική Αεροπορία και την αεράμυνα να στοχοποιούν οτιδήποτε «σπάει» το FIR Αθηνών και τον Στρατό Ξηράς με τους κομάντο της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ να είναι σε επαγρύπνηση σε κάθε νησί και κάθε βράχο του Αιγαίου.

Όπως τονίζουν πηγές του ελληνικού «Πενταγώνου», κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει έχοντας απέναντι έναν τόσο αφερέγγυο και απρόβλεπτο γείτονα. Απαίτείται συνεχής διπλωματική εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των Κλάδων ώστε να απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά σε κάθε ενέργεια της Τουρκίας.

Related posts

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική