Nεκpό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι πασίγνωστης εταιρείας

by Ioanna Themistocleous
Nεκpό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι πασίγνωστης εταιρείας

Ένα σοκαριστικό θέαμα αντίκρυσε καταναλωτής ανοίγοντας πρόσφατα μία συσκευασία με κατεψυγμένο σπανάκι, γνωστής μάρκας που αγόρασε από σούπερ μάρκετ της περιοχής του.

Ανάμεσα στους σβώλους με τα κατεψυγμένα φύλλα του λαχανικού ξεχώριζε καθαρά μισό κατεψυγμένο ποντίκι!

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έστειλε στο cibum, o Δημήτρης Δεληγιάννης πήρε ένα κομμάτι χαρτί και απομάκρυνε τον ποντικό από το σπανάκι για να σιγουρευτεί ότι δεν τον «ξεγελούν» τα μάτια του!

Δείτε την φωτογραφία:

Nεκpό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι πασίγνωστης εταιρείας

Nεκpό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι πασίγνωστης εταιρείας

Τα ποντίκια στη βιομηχανία τροφίμων

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ειδησεογραφία τροφίμων ασχολείται με την παρουσία τρωκτικών σε εστιατόρια, ή μέσα σε συσκευασμένα τρόφιμα. Τα τρωκτικά σε τρόφιμα είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός. Πρόκειται για την χειρότερη περίπτωση μόλυνσης τροφίμων από ξένο σώμα καθώς τα τρωκτικά είναι επικίνδυνοι μεταφορείς των τροφιμογενών παθογόνων. Ποντίκια και αρουραίοι μπορεί να βρεθούν σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων και είναι από τα πιο δύσκολα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες τροφίμων. Αυτό γιατί μπορεί να συνορεύουν με περιβάλλοντα όπως χωράφια ή δάση και με τις πόρτες ανοιχτές και τις μικρές τρύπες που δεν είναι σφραγισμένες, τα παράσιτα μπορούν να εισέλθουν στην εγκατάσταση με ευκολία.

Nεκpό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι πασίγνωστης εταιρείας

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια ανέκαθεν κατανάλωναν και μόλυναν τρόφιμα, μετέδιδαν ασθένειες και προκαλούσαν φθορές σε κτήρια και εξοπλισμό. Οι επιδρομές των τρωκτικών καταπολεμούνταν συνήθως όταν έφθαναν σε προβληματικά επίπεδα. Σήμερα, όμως, τα πρότυπα υγείας, υγιεινής και ασφάλειας καθιστούν όλο και πιο σημαντική την αποτελεσματική και επαληθεύσιμη καταπολέμηση των τρωκτικών όλο το χρόνο.

Ειδικά στην βιομηχανοποίηση της αγροτικής παραγωγής υπάρχει πιθανότητα εισόδου τρωκτικών του αγρού ή της εγκατάστασης στην φάση της αρχικής επεξεργασίας που συνήθως γίνεται σε στεγασμένους χώρους αλλά όχι ου