Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Στα τελευταία 60΄ η απάντηση για την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Το συμπέρασμα και οι απαντήσεις για τους θανάτους

Υπήρξε απόκλιση στις περιγραφές των γεγονότων από γιατρούς και από την μητέρα για το ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα. Υπενθυμίζουμε πως η πρώτη εικόνα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξε φαρμακευτικές ουσίες.

Η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών έχει πλέον εικόνα για το τι έχει συμβεί. Κατάφερε ως ένα σημείο να συνθέσει το μωσαϊκό του μυστηρίου της Πάτρας με τους ανεξήγητους θανάτους τους τριών παιδιών και να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα. Ομως όλα αυτά πρέπει να αποδειχθούν με στοιχεία και έτσι να λυθεί επιστημονικά ο γρίφος της Αχαΐας. Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι καθοριστικές, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος καταθέσεων γιατρών που είχαν ασχοληθεί με την 9χρονη Τζωρτζίνα, με κεντρικό στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόκλιση στις περιγραφές των γεγονότων από τους ίδιους και τη μητέρα του 9χρονου κοριτσιού.

Παράλληλα, θα ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, θα συσχετιστούν με τις ιστολογικέςκαι θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες. Ωστόσο, θα συγκριθούν με τα φάρμακα που έπαιρνε το κορίτσι και θα γίνει ποσοτικός έλεγχος. Επίσης, θα διερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως κάλιο, αρσενικό και άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στην καρδιά και ανακοπή. Το ενδεχόμενο να σταλούν τα δείγματα στο εξωτερικό σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από protothema.gr, το σίγουρο είναι ότι με αφετηρία τον θάνατο της Τζωρτζίνας και οι άλλοι δύο θάνατοι θα «ξεσκονιστούν», αφού οι συμπτώσεις είναι πολλές, τα ερωτήματα που ζητούν επίμονα απαντήσεις περισσότερα και ο πόνος της οικογένειας των τριών παιδιών που «έφυγαν» έτσι ξαφνικά, ανείπωτος. Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να απαντήσουν στο γιατί η Μαλένα, η Ιριδα και η Τζωρτζίνα από την Πάτρα χάθηκαν μέσα σε δύο χρόνια. Η έρευνα που έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών έχει ως βασικό ζητούμενο να διαπιστωθεί αν έφταιξαν κάποιοι για τον θάνατο των παιδιών.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι μαρτυρίες των 20 γιατρών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Ανθρωποκτονιών οι αναλυτές επικεντρώνονται στον θάνατο της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου, καθώς έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και να εξιχνιαστεί. Ετσι, ξεκίνησαν να καταθέτουν σε πρώτη φάση όσοι γιατροί ασχολήθηκαν με το πρόβλημα υγείας του παιδιού. Πρόκειται για 20 γιατρούς που εργάζονται σε πέντε νοσοκομεία, σε Αθήνα και Πάτρα. Οι αστυνομικοί, αφού ενημερώθηκαν για το ιατρικό ιστορικό, θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν σε λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με προβλήματα υγείας, την αγωγή που ελάμβανε, όπως επίσης και τις συνθήκες νοσηλείας.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν διάσταση απόψεων στα όσα υποστηρίζουν οι γιατροί και στα όσα έχει πει η μητέρα της 9χρονης τόσο στην πρώτη της κατάθεση στο Α.Τ. Αμπελοκήπων όσο και στις συνεντεύξεις της. Στις καταθέσεις τους οι πρώτοι γιατροί που εξετάστηκαν αναφέρθηκαν στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας εκφράζοντας απορίες για τα αδιευκρίνιστα αίτια αυτού, καθώς το παιδί δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά και στο γεγονός ότι παρά τα όσα ανέφερε η μητέρα περί σπασμών και νευρολογικών προβλημάτων, αυτοί δεν διαπίστωσαν κάτι που να επιβεβαιώνει τους παραπάνω ισχυρισμούς. Καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν και οι νοσηλευτές που ασχολήθηκαν με τη φροντίδα του κοριτσιού στα νοσοκομεία όπου φιλοξενήθηκε.

Κύριο κομμάτι των ερευνών αποτελούν τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας. Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι όποια και αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο θα βρουν τη λύση του μυστηρίου. Προσπαθούν, με απλά λόγια, να συνθέσουν το σκηνικό σε όλα τα επίπεδα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα.

Ετσι, στο αστυνομικό σκέλος ψάχνουν να βρουν ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα. Από γιατρούς, νοσηλευτές, συνοδούς άλλων ασθενών μέχρι άτομα της οικογένειας της μικρής Τζωρτζίνας. Ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα έλαβε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος αναπαράστασης της τελευταίας ώρας της 9χρονης, καθώς οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα βρουν εκεί σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου της Τζωρτζίνας. Αναμένεται, επίσης, να κληθούν για κατάθεση και οι έξι ιατροδικαστές που στους 33 μήνες έχουν αναλάβει να εντοπίσουν τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναλυτές, σε δεύτερο χρόνο, κοιτούν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για το τι συνέβη το 20ήμερο από τις 21 Μαρτίου που πέθανε στο σπίτι της η μικρή Ιριδα μέχρι τις 11 Απριλίου, όταν εισάγεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο η Τζωρτζίνα με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Τότε που σημειώθηκαν τα δύο σημαντικά αυτά γεγονότα. Το πρώτο έχει να κάνει με το σκηνικό θανάτου τής μόλις 6 μηνών Ιριδας μέσα στην κούνια, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, με τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων να αναφέρουν ότι ο θάνατος του βρέφους «προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου)».

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η ανίχνευση ουσιών και η έρευνα από τους ιατροδικαστές

Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι τοξικολογικές εξετάσεις θα βοηθήσουν στο να συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση θανάτου της Τζωρτζίνας και να βρεθεί το αίτιο που προκάλεσε τον αιφνίδιο χαμό της μικρής χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας.

Οι εν λόγω εξετάσεις διεξάγονται σε τρία στάδια. Το πρώτο, το οποίο αφορά την ανίχνευση ουσιών στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, έχει ολοκληρωθεί. Βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες και αυτομάτως η έρευνα περνάει στο δεύτερο στάδιο, που έχει να κάνει με τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν αυτές οι ουσίες στον οργανισμό του παιδιού. Ετσι, θα γίνει μια σύγκριση με τη λίστα φαρμάκων που λάμβανε το κοριτσάκι και ένας ποσοτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν οι ποσότητες συγκεκριμένων ουσιών δικαιολογούνται από τα φάρμακα που χορηγούνταν στην 9χρονη. Επίσης θα γίνει συσχέτιση με τις ιστολογικές εξετάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε να δουν αν και ποιες ζημιές προκάλεσαν σε ζωτικά όργανα του παιδιού, για παράδειγμα στην καρδιά του.

Η τρίτη φάση των τοξικολογικών εξετάσεων αφορά την ύπαρξη και διερεύνηση βαρέων μετάλλων, ιδιαίτερα τοξικών, που είναι ικανά να προκαλέσουν τον θάνατο ενός ανθρώπου. Ειδικά το κάλιο σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες και τα αυξημένα επίπεδά του μπορούν να προκαλέσουν από αρρυθμίες μέχρι και ανακοπή. Και συνεπώς αιφνίδιο θάνατο… Οπως λένε χαρακτηριστικά πηγές που γνωρίζουν άριστα τις δυνατότητες της ιατροδικαστικής εξέτασης, θεωρούν δεδομένο ότι καμία ουσία δεν είναι μη ανιχνεύσιμη και με κατάλληλη αξιοποίηση των πληροφοριών οι επιστήμονες θα καταλήξουν στα ακριβή αίτια θανάτου.

Παράλληλα με την έρευνα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών έχει συσταθεί μια άτυπη επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη και τον κ. Νίκο Καλόγρια προκειμένου να επαναξιολογηθούν οι δύο πρώτοι ιατρικοί φάκελοι των θανάτων της 3,5 ετών Μαλένας, την άνοιξη του 2019, και της 6 μηνών Ιριδας ακριβώς έναν χρόνο αργότερα. Μια άκρως σημαντική διαδικασία, αφού οι έμπειροι ιατροδικαστές θα δουν τα στοιχεία από διαφορετικό πρίσμα καθώς όταν «έφυγαν» τα δύο κοριτσάκια δεν υπήρχαν τα σημερινά δεδομένα με τον θάνατο του τρίτου που έπνιξε την υπόθεση στο μυστήριο, δημιουργώντας το λεγόμενο στατιστικό παράδοξο που επιβάλλει το «ξεσκόνισμα» των τριών υποθέσεων. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εσωτερική έρευνα, όπως χαρακτηριστικά λένε οι ιατροδικαστές, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας στην πτέρυγα «Ελπίς» του Νοσοκομείου Παίδων.

Related posts

Πάτρα: Διευθυντής νοσοκομείου πήγε με τις πιτζάμες και τσάκωσε αυτούς που έκαναν «κοπάνα»

Μαύρη μέρα στον αθλητικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή 25χρονος πρωταθλητής στίβου

Μαύρη μέρα για τη μουσική: Έφυγε νωρίς από τη ζωή ο 44χρονος συνθέτης Γιώργος Κουβαράς

Κλαίει όλη η Πάτρα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο τα ξημερώματα ο αδερφός του ποδοσφαιριστή Ν. Μασούρα, μόλις στα 28 του χρόνια

Ανείπωτος θρήνος στη Πάτρα: Πέθανε ο 20χρονος Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, βουβός πόνος σε όλη την πόλη

«Μούδιασαν» όλοι: Πτώση 18χρονου από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Πάτρα – Ενημερώθηκαν οι γονείς του από Αθήνα

«Έκαψε» την Πισπιρίγκου ο Δασκαλάκης: Το μήνυμα που έστειλε μια μέρα πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας

50.000 ευρώ του ήρθαν «ουρανοκατέβατα»: Η μέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του

«Εγώ έτσι θα σε θυμάμαι»: Έφυγε από τη ζωή η 52χρονη Ευγενία – Συγκινεί το αντίο του αδερφού της