Νεκρές από κορονοϊό δύο μοναχές σε μοναστήρι της Θεσσαλονίκης που δεν είχαν εμβολιαστεί

by Τόνια Τζαφέρη

Καμία από της μοναχές δεν είχε εμβολιαστεί

Η κρίσιμη κατάσταση της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, με τα κρούσματα να είναι αυξημένα, προβληματίζει όλο και περισσότερο, αφού οι θάνατοι από κορονοϊό στις περιοχές αυτές, είναι καθημερινοί.

Ο κορονοϊός «χτύπησε» μια μονή στα περίχωρα της Θέρμης, όπου διέμεναν περίπου 15 μοναχές οι οποίες είναι όλες μη εμβολιασμένες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες, Πέμπτη, έφυγε από τη ζωή μία μοναχή 60 ετών από κορονοϊό, ενώ πριν λίγες μέρες μία μοναχή 80 ετών έχασε επίσης τη ζωή της από τον ιό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποιες από τις μοναχές νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, η μία εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως μία εκ των αδελφών που νόσησε ελαφρά έχει αναλάβει τη φροντίδα όσων μοναχών νοσούν βαρύτερα.

Νεκρές από κορονοϊό δύο μοναχές σε μοναστήρι της Θεσσαλονίκης που δεν είχαν εμβολιαστεί

Ενδεικτικό της στάσης των μοναχών απέναντι στον κορονοϊό είναι το ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ καλείται για διακομιδή στα νοσοκομείο μόνο σε περιπτώσεις υποτροπής και όταν η κατάσταση δείχνει να φθάνει στο απροχώρητο.

Οι δηλώσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη για τις ”μονές αντιεμβολιασμού”

Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στα μοναστήρια της χώρας είναι η σημερινή δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη ο οποίος τόνισε ότι τα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν