Νέο έκτακτο επίδομα διακοπών: Οι δικαιούχοι που θα λάβουν 300 ευρώ – Αίτηση με Taxisnet

Νέο έκτακτο επίδομα διακοπών: Τα νέα προγράμματα επιδότησης

Δύο νέα προγράμματα επιδότησης για διακοπές έχουν δρομολογηθεί για φέτος. Ακολουθεί αναλυτικά όλοι οι δικαιούχοι για τα επιδόματα των 150 και 300 ευρώ αλλά και ποιοι εξαιρούνται.

Μία ψηφιακή κάρτα για ακτοπλοϊκά, ξενοδοχείο και εστίαση προβλέπει το νέο πρόγραμμα διακοπών που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για ένα έκτακτο επίδομα 300 ευρώ και ένα ακόμα ύψους 150 ευρώ, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Πιο αναλυτικά, τα δύο προγράμματα επιδότησης που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν voucher στα πρότυπα του Freedom Pass. Το ένα αφορά 150 ευρώ για διακοπές στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια και το δεύτερο 300 ευρώ για διακοπές στη σεισμόπληκτη Σάμο.

Τα προγράμματα θα ανοίξουν για αιτήσεις θα ανοίξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες μέρες, με πιθανότερη ημερομηνία στις 20 Ιουνίου. Η ψηφιακή κάρτα θα εκδίδεται σε συνεργασία με τράπεζα, από ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν το νέο έκτακτο επίδομα διακοπών

Στην τροπολογία επισημαίνεται ότι δικαιούχοι της νέας επιδότησης είναι:

«Όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει».

Ωστόσο, θα υπάρχουν και αποκλεισμοί από τη διαδικασία. Έτσι, δεν θα μπορούν να λάβουν το επίδομα όσοι έχουν ήδη λάβει voucher για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 αλλά και όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023. Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν δεν χρησιμοποιήσουν μέχρι 31/7/2022 τα voucher που έχουν λάβει. Θα αποκλειστούν επίσης και όσοι έχουν λάβει το επίδομα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Το Freedom Pass θα φτάνει «ταβάνι» τα 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Πώς κάνετε αίτηση για τα 300 ευρώ

Όσοι λοιπόν δεν είναι δικαιούχοι του «Κοινωνικού Τουρισμού» και του «Τουρισμός για Όλους, θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα που θα ανοίξει -λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα- και θα κάνουν αίτηση με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet.

Εκεί θα δηλώνονται τα ωφελούμενα πρόσωπα και η αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας. Ταυτόχρονα, θα γίνεται και η πίστωση του χρηματικού ποσού που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο.

Ποια στοιχεία χρειάζεστε για αίτηση

Εκτός από τους κωδικούς Taxisnet, όσοι κάνουν αίτηση θα πρέπει να δώσουν και τα εξής στοιχεία:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου

Η αίτηση θα μπορεί να υποβάλλεται και στα ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023

Για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα για το 2022-2023, θα πρέπει κανείς να έχει το έτος 2021, 50 ημέρες είτε ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, είτε παροχής προστασίας της μητρότητας είτε επιδότησης της ανεργίας είτε συνδυασμός των παραπάνω. Η μόνη εξαίρεση είναι οι ΑμεΑ που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο των ανέργων του ΟΑΕΔ και μπορούν να κάνουν αίτηση κάθε χρόνο χωρίς άλλη προϋπόθεση.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω της πλατφόρμας gov.gr και αν εγκριθεί τότε θα πάρουν το voucher. Υπενθυμίζεται πως από φέτος, το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται με free pass που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι, εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία.

Για να κάνετε την αίτηση, θα πρέπει να μπείτε ΕΔΩ και θα χρειαστείτε τα εξής:

  • είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • είτε τους κωδικούς του ΟΑΕΔ

Στη συνέχεια:

  • Επιλέγετε «Είσοδος στην Υπηρεσία» και μπαίνετε στο σύστημα με τους κωδικούς σας.
  • Επιλέγετε την Αίτηση Κοινωνικού Τουρισμού.
  • Υποβάλλετε την αίτηση ηλεκτρονικώς στο ΚΠΑ2 όπου ανήκετε βάσει της ταχυδρομικής σας διεύθυνσης.

Καταθέτοντας την αίτηση, το σύστημα χορηγεί στον δικαιούχο αποδεικτικό της υποβολής, με αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και ημερομηνία και ώρα υποβολής.

«Τουρισμός για Όλους» με κλήρωση για τα 150 ευρώ

Στα πρότυπα του Freedom Pass, το πρόγραμμα, δίνει κουπόνι ύψους 150 ευρώ για φθηνότερες διακοπές τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα.

Η ειδική πλατφόρμα θα ανοίξει εντός Ιουνίου, περίπου προς τα μέσα του μήνα και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr.

Αφορά 200.000 πολίτες που θα επιλεγούν μέσω κλήρωσης και θα μπορούν να εξαργυρώσουν το vouvher από τις αρχές Ιουλίου.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη