Νέο Ηράκλειο ανεμοστρόβιλος: Φωτογραφίες από το καιρικό φαινόμενο που σάρωσε την περιοχή

by Αντώνης Βαλμάς

Νέο Ηράκλειο ανεμοστρόβιλος: Εικόνες που προκαλούν δέος

Νέο Ηράκλειο ανεμοστρόβιλος: Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει στιγμιότυπα από τις ισχυρές καταιγίδες που ξέσπασαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι εικόνες φανερώνουν ότι στο Νέο Ηράκλειο εμφανίστηκε ανεμοστρόβιλος, όπως αναφέρει το meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάλυση των εικόνων, στιγμιότυπα από τις μετεωρολογικές κάμερες ενδεχομένως έχουν καταγράψει την εμφάνιση και δεύτερου ανεμοστρόβιλου. Τη συγκεκριμένη ώρα 06.00 ο ανεμοστρόβιλος πλησίαζε την περιοχή του Ηρακλείου, έχοντας κάνει πρώτα το πέρασμα του από το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και την Καλογρέζα. Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου είναι φανερό και από τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Το meteo.gr έκανε επεξεργασία απ’ όσα κατέγραψαν οι μετεωρολογικές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη. Στην πρώτη εικόνα, αν εξαιρεθεί η χαμηλή ανάλυση που προέκυψε από την επεξεργασία και την απόσταση, φαίνεται η χοάνη του ανεμοστρόβιλου στις 06:01.Το φαινόμενο κατεγράφη στην περιοχή του Γαλατσίου, ενώ πιο αριστερά (ανατολικότερα) στην εικόνα ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερος ανεμοστρόβιλος. Τα δυο σημεία τονίζονται με βέλη.

Έχουν ξανά εμφανιστεί ανεμοστρόβιλοι στο παρελθόν στην Αττική. Πρόκειται για ένα όχι τόσο συνηθισμένο καιρικό φαινόμενο. Όμως ανεμοστρόβιλοι έχουν εκδηλωθεί πολλές φορές στο παρελθόν στην Αττική. Ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Από το 2000 έως σήμερα έχουν καταγραφεί γύρω στους 25 ανεμοστρόβιλους και υδροσίφωνες. Το 2015, τον Οκτώβριο, ανεμοστρόβιλος εκδηλώθηκε στο Ψυχικό και πέρασε επίσης από το Μαρούσι και το Χαλάνδρι προκαλώντας υλικές ζημιές.

Δείτε το εντυπωσιακό στυγμιότυπο από τον ανεμοστρόβιλλο του Νέου Ηρακλείου

Νέο Ηράκλειο ανεμοστρόβιλος: Εικόνες από το καιρικό φαινόμενο

Νέο Ηράκλειο ανεμοστρόβιλος: Εικόνες από το καιρικό φαινόμενο

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα