Nέο lockdown πριν τα Χριστούγεννα; Τι θα ισχύσει μετά το δραματικό ρεκόρ νεκρών

Ανοίγει ξανά το κεφάλαιο «lockdown» μετά το δραματικό ρεκόρ νεκρών

Η πανδημία είναι και πάλι σε έξαρση στην Ελλάδα με το τέταρτο κύμα να είναι εδώ και να δείχνει τα «δόντια» του με τους αριθμούς να ανεβαίνουν δραματικά τον Νοέμβριο. Κάπως έτσι το lockdown έχει επιστρέψει στην Ευρώπη με την Αυστρία να είναι η πρώτη χώρα που είναι σε καθεστώς αυστηρών περιορισμών ξανά μετά το εμβόλιο. Η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά και σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός αλλά και οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι lockdown δε θα επιβληθεί ξανά. Η κατάσταση όμως γίνεται όλο και πιο δύσκολη με τα κρούσματα να σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο ενώ ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας τριψήφιος αριθμός θανάτων από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο.

Πανδημία: Το lockdown θα είναι το ύστατο μέτρο

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο Δημήτρης Παρασκευής μίλησε για το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown. Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε ότι «Προς το παρόν έχουμε μια σταθεροποιητική τάση αλλά αυτό δε μας ικανοποιεί γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επισήμανε ότι «θα είναι το ύστατο μετρό».

Και πρόσθεσε ότι «Θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα λόγω της μεγάλης κόπωσης του πληθυσμού. Αν όμως η κατάσταση χειροτερέψει πάρα πολύ, ενδεχομένως να συζητηθεί και ένα μέτρο αυτού του είδους».

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο