Νέος ΚΟΚ: Αλλάζουν τα πάντα για τα παιδιά σε μηχανάκι

by Antonis Spyropoulos

Νέος ΚΟΚ: Ποιες ειναι οι αλλαγές για τα παιδιά σε μηχανάκι

Νέος ΚΟΚ: Σε ειδικό κάθισμα τα παιδιά εώς 12 ετών σε μηχανάκι. Μετά από τα 16 τα παιδιά θα μπορούν να ανεβαίνουν σε μηχανάκια.

Βάση των διατάξεων του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από εδώ και στο εξής τα παιδιά εώς 12 έτη θα πρέπει να κάθονται σε ειδικό κάθισμα. Ο νέος κώδικας επιτρέπει στα παιδιά μετά τα 16 να καβαλήσουνε μηχανή ή μηχανάκι.

Αυτά είναι δύο από τα βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουνε οι γονείς που οδηγάνε μηχανάκι. Ειδικά αυτή την περίοδο που έχουνε αυξηθεί οι μετακινήσεις των παιδιών τους. Με δεδομένη την έναρξη του σχολείου και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων είναι σοφό οι γονείς να γνωρίζουν τι επιτρέπεται.

Νέος ΚΟΚ: Αλλάζουν τα πάντα για τα παιδιά σε μηχανάκι

Οι γονείς και οι οδηγοί να γίνουνε κοινωνοί του νέου ΚΟΚ

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ”Πάνος Μυλωνάς” τα παιδιά μέχρι 8 ετών πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον μεγαλύτερο όταν διασχίζουν τον δρόμο.

Αντίστοιχα Τα παιδιά δεν πρέπει να διασχίζουν το δρόμο ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα για τον απλούστερο λόγο ότι οι οδηγοί δεν μπορούν να τα διακρίνουν, ενώ η επιβίβαση και η αποβίβαση του παιδιού από το όχημα θα πρέπει να γίνεται πάντα από την πλευρά του πεζοδρομίου.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα