Νίκος Χαρδαλιάς: Αναλυτικός πίνακας με τα χρέη και τα δάνεια του

by Τόνια Τζαφέρη
Νίκος Χαρδαλιάς: Αναλυτικός πίνακας με τα χρέη και τα δάνεια του

Νίκος Χαρδαλιάς: Η διαχείριση των οικονομικών του δεν φαίνεται να είναι και από τις καλύτερες

Νίκος Χαρδαλιάς: Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πρόσωπο, το οποίο από την στιγμή που η πανδημία έκανε την εμφάνιση της, απασχόλησε ιδιαίτερα. Ειδικά στις αρχές, ο λόγος του και οι ανακοινώσεις του καθόριζαν ζωές και ανθρώπους.

Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1968 στον Βύρωνα και κατάγεται από τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Έχει ειδικευθεί σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Το 1994 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και τον υποψήφιο Δήμαρχο τότε, Δημήτρη Δράκο, ενώ το 1998 κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% και 48,9% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα.

Τον Οκτώβριο του 2002, εξελέγη Δήμαρχος Βύρωνα, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και από το 2003 έως το 2014 υπηρέτησε αυτή τη θέση και από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Στις 19 Ιουλίου του 2019, διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αναλυτικός πίνακας με τα χρέη και τα δάνεια του

Ο Χαρδαλιάς έχει καταδικαστεί δυο φορές από Ελληνικά δικαστήρια (ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και 3.000 ευρώ πρόστιμο το 2015 και έξι μήνες με αναστολή το 2016) για ρύπανση στην περιοχή Εργάνη (δασική περιοχή στον Υμηττό) κατά την περίοδο που ήταν δήμαρχος του Βύρωνα. Η ρύπανση αφορά την εναπόθεση απορριμμάτων στην περιοχή κατά την διάρκεια έργων κατασκευής δρόμων του δήμου.

Τα χρέη του Νίκου Χαρδαλιά

Στο σημείο αυτό όμως, το πόθεν έσχες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο υφυπουργός είναι από τους «φτωχούς» της Βουλής. Έχει σε ένα λογαριασμό (δικό του) 5188 ευρώ και άλλα 302 ευρώ σε λογαριασμό με συνδικαιούχο τη σύζυγό του.

Πάντως, όπως λέει και το τραγούδι, οι ωραίοι έχουν χρέη.

Ο κ. Χαρδαλιάς χρωστάει 293.235 σε στεγαστικά δάνεια ενώ χρωστάει άλλα 113.472 ευρώ σε τράπεζες.

Προτεινόμενα