Νόβακ Τζόκοβιτς: «Σέβομαι τους Ελληνες, έχουν την αγάπη μου»

by Τόνια Τζαφέρη
Νόβακ Τζόκοβιτς: «Σέβομαι τους Ελληνες, έχουν την αγάπη μου»

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Σέβομαι τους Ελληνες, έχουν την αγάπη μου»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Έλληνας τενίστας όχι μόνο κατάφερε να παίξει με το νο1 παγκοσμίως. Αλλά κατάφερε και να κερδίσει και τον σεβασμό του. Κάνοντας τον Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς, να μιλά με τα καλύτερα λόγια. Για τον Στέφανο Τσιτσιπά κατά την διάρκεια της απονομής.

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Σέβομαι τους Ελληνες, έχουν την αγάπη μου»

Περιχαρής στις πρώτες του δηλώσεις ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Αφιέρωσε την κατάκτηση του τίτλου στην ομάδα που τον προπονεί και την οικογένειά του. Ενώ στην συνέχεια αποθέωσε τον Στέφανο Τσιτσιπά.

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Άλλη μια φορά η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Θέλω να πω τόσα πολλά στην ομάδα μου και την οικογένειά μου εκεί στο box… Επαιξα σε αυτό το επίπεδο απέναντι σε τόσο σπουδαίους πρωταθλητές. Και ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Από την στιγμή που βρέθηκε 0-2 πίσω στο σκορ ήταν εξαιρετικά δύσκολο, όμως τα κατάφερα» είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Τζόκοβιτς. Που έπαιξε 9 ώρες τένις σε ημιτελικό και τελικό!

Στη συνέχεια, κατά την διάρκεια της απονομής, ο Νόλε αναφέρθηκε στον Στέφανο. Λέγοντάς του πως θα πρέπει να μην νοιώθει απογοήτευση, αλλά να κρατήσει αυτά που θα τον κάνουν καλύτερο στη συνέχεια.

«Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι αυτή η στιγμή. Το έχω περάσει κι εγώ. Είναι από τα παιχνίδια που μπορείς να μάθεις και να βγεις καλύτερος. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις πολλά γκραν σλαμ στην πορεία. Μεγάλο σεβασμό σε σένα και την ομάδα σου» ανέφερε ο Τζόκοβιτς στον Τσιτσιπά.

Η αναφορά του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Ελλάδα

Στη συνέχεια ο Νόλε αναφέρθηκε και στους Ελληνες οπαδούς. Που ήταν πολλοί στο κεντρικό κορτ, λέγοντας πως έχουν την αγάπη του.

«Μπορεί να μην έχω τα νιάτα του Στέφανου, αλλά πάντα βρίσκω το κίνητρο να παλεύω τα ματς. Και σε αυτό με βοηθάει η οικογένειά μου. Όπως είπε ο Στέφανος είναι μια προσπάθεια της ομάδας και όχι του ενός. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους. Επαιξα δύο αξέχαστα παιχνίδια για την καριέρα μου με τον Ναδάλ και τον Στέφανο σήμερα. Που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θέλω να πω και στους Ελληνες με τους οποίους έχουμε αδερφική σχέση. Να τους στείλω την αγάπη μου» πρόσθεσε ο Σέρβος που πολλές φορές έχει εκφράσει την λατρεία του για την Ελλάδα.

Προτεινόμενα