«Ντροπή σου, ομολόγησε για να λυτρωθείς» φώναζαν στα δικαστήρια μόλις έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η επεισοδιακή άφιξη της στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Όλο το βράδυ αστυνομικοί βρίσκονταν κοντά στην Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να την παρακολουθούν και να την αποτρέψουν αν τυχόν επιχειρούσε να δώσει τέλος στην ζωή της, προκειμένου να μάθουν όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται για τον θάνατο και των άλλων παιδιών, αλλά για το τι ακριβώς συνέβη με την 9χρονη Τζωρτζίνα και την κεταμίνη.

Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία το πρωί της Πέμπτης οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας.

Νωρίτερα, με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε από το κτήριο της εισαγγελίας στο ανακριτικό γραφείο η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω από την κατηγορουμένη, η οποία μεταφέρθηκε πεζή από την εισαγγελία στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας.

Την στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου φτάνει στην Ευελπίδων

Δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια, φώναξαν υβριστικά σχόλια εναντίον της, ενώ αρκετοί την καλούσαν να ομολογήσει για να λυτρωθεί: «Λιθοβολισμό μέχρι τέλους», «ντροπή σου, ομολόγησε για να λυτρωθείς», φώναξε το συγκεντρωμένο πλήθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μεταφερθεί εκ νέου στα δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενη στη ΓΑΔΑ ενώ οι δικαστικές αρχές της όρισαν δικηγόρο μετά την παραίτηση, νωρίτερα, του Απόστολου Λύτρα.

Η 33χρονη έφτασε στην Ευελπίδων έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό της και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα, ότι παραιτείται από συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης.

Με ισόβια κάθειρξη βρίσκεται αντιμέτωπη η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι με πρόθεση αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της Τζωρτζινας. Μετά την τελευταία αλλαγή του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα, σε αυτόν αναφέρεται ότι «όποιος σκότωσε με πρόθεση άλλον τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη».

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που συσχετισθούν τελικά και οι άλλες δικογραφίες που αφορούν στα αλλά δυο παιδιά της οικογένειας και εάν ασκηθεί και γι’ αυτά δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για άλλους θανάτους, η Ρούλα Πισπιριγκου θα μπορούσε να καταδικαστεί ακόμα και σε δυο ή τρεις φορές ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν θα εκτίσει -σύμφωνα με το άρθρο 105Β- περισσότερα από 20 έτη ποινή κάθειρξης.

Εικόνες από την άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια

Related posts

Πάσχα: Ακρίβεıα και στο αρνί – Αuτή θα είναι η τıμή του το κιλό φέτος

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Μπάνιο χωρίς παράθυρο: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να το κάνετε να μυρίζει πάντα φρεσκάδα