«Ο εμβολιασμός είναι η μόνη προστασία απέναντι στον κορονοϊό»: Οι δηλώσεις του Ηγουμένου Εφραίμ

Ηγούμενος Εφραίμ: Μετά την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό, στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους αντιεμβολιαστές

Ηγούμενος Εφραίμ: Μετά την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους αντιεμβολιαστές και σε όλους όσους παραμένουν διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια.

«Ο εμβολιασμός είναι η μόνη αποτελεσματική προστασία απέναντι στον κορονοϊό και σε καμιά περίπτωση δεν αντιτίθεται στην εκκλησία και την ηθική», τόνισε ο ιερέας.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο Ηγούμενος νόσησε βαριά από τον θανατηφόρο ιό, όντας ανεμβολίαστος. Χρειάσθηκε να διασωληνωθεί και παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Συνολικά, η νοσηλεία του στο νοσοκομείο διήρκησε δύο μήνες.

Την περασμένη Πέμπτη, λίγες μέρες πριν επιστρέψει στο Βατοπαίδι, ο γέροντας Ευφραίμ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Omega της Κύπρου για την περιπέτεια της υγείας του, καλώντας όλους παραμένουν διστακτικοί να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό.

«Είναι μια πράξη που δεν έρχεται σε καμία περίπτωση σε αντίθεση με την πίστη και την Εκκλησία», επισημαίνει στο μήνυμά του ο πατέρας Ευφραίμ.

Ηγούμενος Εφραίμ: Οι δηλώσεις του στην εκπομπή “Αιχμές” του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού

Οι γιατροί διερωτώνται πώς επανήλθα στη ζωή. Ο Θεός έτσι ήθελε φαίνεται. Να μου δώσει χρόνο να μετανοήσω. Να δω τη ζωή μου και πορευθώ καλύτερα. Αυτή η ασθένεια είναι ένα σημείο των καιρών. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Και εγώ ήμουν ανεμβολίαστος όταν κόλλησα. Είχα σκοπό να εμβολιαστώ αλλά δε πρόλαβα τότε.

Ευτυχώς που πήγα έγκαιρα στον Ευαγγελισμό. Αν καθυστερούσα θα πέθαινα. Η εκκλησία δεν απορρίπτει την επιστήμη. Δεν είναι σωστό να ταυτίζεται το εμβόλιο που είναι μία καθαρά ιατρική πράξη με την μεταφυσική. Όπως δεχόμαστε περίθαλψη για ένα πρόβλημα στο πόδι έτσι και με τον εμβολιασμό. Πρέπει να το συνειδητοποιήσει και ο κάθε Χριστιανός και να εμβολιαστεί. Οι ιεράρχες πρέπει να αφήσουν το κόσμο και να μην τον προπαγανδίζουν. Είναι καλυτέρα όμως εάν κάποιος έχει αντίθετη θέση να την κρατήσει για τον εαυτό του.”

Οι δηλώσεις του Ηγουμένου Εφραίμ

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο