«Ο Ερντογάν πέθανε»: Χαμός με ανάρτηση τουρκικής εφημερίδας

«Ο Ερντογάν πέθανε»: Χαμός με ανάρτηση τουρκικής εφημερίδας

Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τον εκδότη της εφημερίδας, τον αρχισυντάκτη και τον δημοσιογράφο που έγραψε το άρθρο

Οι εισαγγελείς στην επαρχία Αϊδινίου στη νοτιοδυτική Τουρκία ξεκίνησαν ποινική έρευνα μετά από ανάρτηση τουρκικής εφημερίδας που έγραφε: «Ο Ερντογάν πέθανε». Το συγκεκριμένο ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την τοπική Aydın Denge, προκάλεσε χαμό και μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών!

Η Aydın Denge διευκρίνισε αργότερα, ότι η ανάρτηση αναφερόταν στον θάνατο μιας πολίτη ονόματι Γκιουλσέν Ερντογάν και όχι στον Τούρκο πρόεδρο.

«Ο Ερντογάν πέθανε»: Χαμός με ανάρτηση τουρκικής εφημερίδας

Σύλληψη τριών στελεχών της εφημερίδας για την ανάρτηση «Ο Ερντογάν πέθανε»

Πάντως, μετά τη δημοσίευση του ποστ της εφημερίδας, η εισαγγελία του Αϊδινίου άνοιξε υπόθεση βάσει του άρθρου 217/Α του τουρκικού ποινικού κώδικα, το οποίο τιμωρεί τη «δημόσια διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών».

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τον εκδότη της εφημερίδας, τον αρχισυντάκτη και τον δημοσιογράφο που έγραψε το άρθρο.

Ανθή Βούλγαρη: Τι προηγήθηκε της καταγγελίας – Ο έντονος καβγάς και όσα είχε αποκαλύψει για τη σχέση της

Φόβοι για νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης από 1η Σεπτεμβρίου – Αυτό είναι το τρελό ποσό που μπορεί να φτάσει

Κατερίνα Κόκοτα: Η γυναίκα που στάθηκε «βράχος» δίπλα στον Δημήτρη – Ένας έρωτας που ξεκίνησε από ένα αυτόγραφο και μια δύσκολη μάχη που κράτησε 2 χρόνια

Χαμός με την νέα ανάρτηση του Τάσου Δούση – «Κύριε Τασούλα…»

Σoκ μόλις μαθεύτηκε για Σπύρο Χαριτάτο: Το σοβαpό πpόβλnμα υγείας που τον κρατάει εκτός εκπομπής

Προτεινόμενα