Ο γολγοθάς της 23χρονης Ολυμπίας: Επιθυμεί να της κάνουν ευθανασία γιατί δεν μπορεί να αντέξει τις 40 προσωπικότητές της

Ευθανασία: Η ιστορία της 23χρονης Ολυμπί

Ενώ έχει προκληθεί παγκόσμιος διχασμός για το θέμα της ευθανάσιας, στο Βέλγιο η διαδικασία είναι νόμιμη ακόμα και για άτομα που πάσχουν από αθεράπευτα προβλήματα ψυχικής υγείας. Εκεί κατέφυγε και η 23χρονη Ολυμπί που ζητάει να της κάνουν ευθανασία διότι πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας.

Παρά το γεγονός ότι διατηρεί πολύ δημοφιλείς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς την ακολουθούν πάνω από 250.000 χρήστες, η ζωή της είναι πολύ διαφορετική, αποκαλύπτοντας «το τελευταίο τρίμηνο του 2023 θα καταφύγω σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο Βέλγιο. Είμαι ήδη σε επαφή με τους γιατρούς».

Η νεαρή κοπέλα πάσχει από διασχιστική διαταραχή ταυτότητας, έχει 40 διαφορετικές προσωπικότητες, μία πάθηση που την έχει οδηγήσει να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της, υπογραμμίζοντας «είμαι πολύ κουρασμένη και δεν λέω σε κανέναν, σε κανέναν ότι αυτή είναι η λύση. Είμαι εξαντλημένη, εντάξει;».

Πλέον βρίσκεται στο Βέλγιο, όπου η νομικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία επιτρέπεται, όμως, όπως υποστηρίζει, δεν της επιτρέπουν οι γιατροί να δώσει τέλος στη ζωή της, λέγοντάς της ότι οι κλινικές δεν είναι διανομείς ευθανασίας.

Είναι αποφασισμένη η 23χρονη Ολυμπί

«Δεν είναι μια συζήτηση. Είναι η ζωή μου», επισημαίνει η 23χρονη Ολυμπί, ενώ ο γιατρός που έχει έρθει σε επαφή μαζί της απορρίπτει τους ισχυρισμούς της, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις τους δεν έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο.

«Δεν έχω δει ακόμα τον ιατρικό της φάκελο, αλλά έχω διαβάσει τα e-mails που μου έχει στείλει. Μπορούμε να κάνουμε ευθανασία σε νεαρά άτομα, αλλά χρειάζονται πιστοποιητικά ή ιατρικά έγγραφα από την ψυχιατρική γνωμάτευση που να πιστοποιούν ότι, παρ’ όλες τις θεραπείες, είναι αδύνατο να θεραπευτεί. Θα είναι για την ίδια ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος», εξήγησε ο γιατρός.

«Η ζωή μου δεν είναι ταινία. Δεν είναι σειρά στο Netflix. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το τέλος. Δεν μπορούμε να συζητάμε για το πώς θα τελειώσει», καταλήγει η Ολυμπί.

Η είδηση έρχεται στη δημοσιότητα μετά τον αμφιλεγόμενο υποβοηθούμενο θάνατο μιας 23χρονης, η οποία έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας και πάλι στο Βέλγιο.

Επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή της τον Μάιο του 2022, επικαλούμενη ψυχική δυσφορία, καθώς είχε τραυματιστεί ψυχικά ως μάρτυρας της επίθεσης του ISIS στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το 2016 και όπως υποστήριξε, δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τα όσα βίωσε, παρά τις θεραπείες και τη φαρμακευτική αγωγή.

Related posts

Όλη η Ελλάδα αποθεώνει την Καρυστιανού – «Σε αuτή τη γuναίκα ακουμπά η αξıοπρέπεια μιας ολόκληρης χώρας»

Έρχεται η αλλαγή ώρας 2024 – Η Κυριακή που αλλάζουμε τα ρολόγια πίσω

Nέος σεισμός πριν λίγο