«Ο καρκίνος είχε ανεξήγητα εξαφανιστεί»: Θαύμα Παναγίας Παντανάσσης

Θαύμα Παναγίας: Ο καρκίνος εξαφανίστηκε

Ένα γεγονός σχετικό με ένα από τα αντίγραφα της εικόνας της Παντανάσσης, γράφεται από τον ιερέα Εφραίμ από τη Worchester της Μασαχουσέτης (Η.Π.Α).

Μια Κυριακή επισκέφθηκε μία γυναίκα που ήταν περιορισμένη στο σπίτι από εγκεφαλικό. Αυτή έμενε με τις δύο κόρες της. Όταν έφθασε στο σπίτι τους, η μία κόρη τον υποδέχθηκε χαρούμενη· η άλλη, η Ελισάβετ, δεν του μίλησε καθόλου, αλλά στεκόταν δίπλα από το κρεβάτι της μητέρας της με τα μάτια καρφωμένα στο πάτωμα και γέρνοντας στο κάγκελο του κρεβατιού. Αυτός νόμισε ότι συμπεριφερόταν έτσι, γιατί ήταν στενοχωρημένη μαζί του. Όταν έλεγε τις προσευχές, για να κοινωνήσει τη μητέρα, έβγαλε την εικόνα της Παντανάσσης για να τη βάλει στο κρεβάτι δίπλα στη μητέρα τους. Τότε η Ελισάβετ, σαν να συνήλθε, τον κοίταξε κατάματα, πήρε την εικόνα από το χέρι του και την πρόσφερε στη μητέρα της για να προσκυνήσει και απάγγειλε τις προσευχές της προετοιμασίας μαζί τους. Δεν είπε όμως ούτε μια άλλη λέξη. Μετά την Κοινωνία άρχισε πάλι να κοιτάζει το πάτωμα και να γέρνει στο κάγκελο του κρεβατιού.

«Ο καρκίνος είχε ανεξήγητα εξαφανιστεί»: Θαύμα Παναγίας Παντανάσσης

Παναγία: Ένα από τα πιο συγκλονιστικά θαύματά της

Όταν ο ιερέας πήγε στο σπίτι του, τηλεφώνησε στον αδελφό της Ελισάβετ για να τον ρωτήσει σχετικά με τη συμπεριφορά της. Εκείνος του είπε ότι, όταν έφυγε από το σπίτι τους η Ελισάβετ ξαφνικά σωριάστηκε στο πάτωμα και την πήραν στο νοσοκομείο. Το επεισόδιο στο σπίτι ήταν αποτέλεσμα κρίσεως που έπαθε το κορίτσι, από μεγάλο εγκεφαλικό όγκο ο οποίος μεγάλωσε και οφειλόταν σε υποτροπή του καρκίνου του μαστού, τον οποίον είχε σε πλήρη ύφεση για αρκετά χρόνια. Η Ελισάβετ δεν είχε μαζί του κάτι, αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει ή να κινηθεί λόγω της κρίσεως, εκτός από το μικρό διάστημα όταν αυτή και η μητέρα της προσκύνησαν την εικόνα και προσεύχονταν! Μετά από αξονική τομογραφία οι ιατροί είπαν ότι η Ελισάβετ μάλλον θα ζούσε μόνο μερικές εβδομάδες. Όμως περαιτέρω εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο καρκίνος είχε ανεξήγητα εξαφανισθεί. Οι ιατροί μπορούν να αποδώσουν αυτό το γεγονός.

Από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν